Obavijesti

News

Liječnika osudili za silovanje i bludne radnje nad pacijenticom: 'Rekao joj da legne i dirao je...'

Liječnika osudili za silovanje i bludne radnje nad pacijenticom: 'Rekao joj da legne i dirao je...'

Liječnik iz jedne bolnice na istoku Hrvatske nepravomoćno je dobio četiri godine zatvora. Prema presudi, pacijenticu je zaključao u ordinaciji te je zlostavljao tijekom pregleda...

VIDEO

Liječnik (64) iz jedne bolnice na istoku Hrvatske nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora. Naime, smatra ga se krivim za kazneno djelo silovanja pacijentice te za dva kaznena djela bludnih radnji nad tom istom pacijenticom. 

Prema navodima iz presude, u čijem posjedu su 24sata, navedena kaznena djela dogodila su se tijekom 2021. godine tijekom redovnih pregleda na koje je dolazila 38-godišnja pacijentica, a koja se, inače, kod tog doktora liječila od 2016. godine. 

Pacijentica je, kako se navodi u presudi, u listopadu 2021. godine došla u bolnicu na dogovoreni pregled kod navedenog liječnika.

Čim je ušla u ordinaciju on je zaključao vrata ordinacije rekavši joj da će joj tako biti manje neugodno i neće imati strah da bi netko mogao ući. 

"Jednom ju je rukom zagrlio oko ramena, privukao k sebi, a drugom ju je dodirivao. Rekao joj je da se skine i legne, nakon čega ju je prvo dodirivao prstima," navodi se u optužnici.

"Potom je obavio ultrazvučni pregled i rekao joj da se okrene na trbuh jer mora i na takav način obaviti pregled. (...) Nakon toga je svukao hlače te protivno volji pacijentice, izvršio spolni odnošaj," stoji u presudi. 

Pacijentica je ustuknula, okrenula se i vidjela ga kako navlači hlače. Rekla mu je da će ga prijaviti, a on joj je odgovorio da se on jedini brinuo za njeno zdravlje i zar mu tako zahvaljuje na liječenju. Dok je pisao nalaz, drhtale su mu ruke i bio je uznemiren. 

Pacijentica je potom sama otključala vrata i izašla iz ordinacije nakon čega je odmah otišla u policiju i sve prijavila.

Ovo nije prvo neugodno iskustvo pacijentice s doktorom. Ranije te godine, u veljači, a potom i u lipnju, također je došla na pregled u ordinaciju. I tom prilikom doktor ju je zagrlio i dodirivao.

U svojoj obrani liječnik je sve demantirao. Rekao je kako se kod svih ambulanti vrata zaključavaju radi privatnosti pacijentica. Tvrdi da ju nije grlio nego samo stavio ruku na njeno rame, te da je pregled na trbuhu predložio jer prvotno nije mogao ispravno obaviti pregled. Tvrdi da ju je samo pregledao prstima. Također je demantirao i druga dva događaja bludnih radnji.

Za kazneno djelo silovanja je dobio tri godine zatvora, a za bludne radnje 8 mjeseci, što je sud preinačio u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 godine uz zabranu potpunog obavljanja djelatnosti doktora medicine u trajanju od 4 godine. 

Doktor također mora platiti i 4,8 tisuća eura sudskih troškova i vještačenja. Dakako, radi se o nepravomoćnoj presudi na koju liječnik ima pravo žalbe, kao i državno odvjetništvo. 

Inače, DORH-u je trebalo dvije godine da protiv liječnika podigne optužnicu i sve ovo vrijeme on je neometano obnašao poslove u jednoj bolnici na istoku Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Svećenik koji je mrzio Tita u Jugoslaviju se vratio 1967. Rekli su: To je 'najveći špijun svijeta'!
FELJTON: USTAŠKI JAMES BOND (1)

Svećenik koji je mrzio Tita u Jugoslaviju se vratio 1967. Rekli su: To je 'najveći špijun svijeta'!

Plus+ Jedni su ga smatrali ratnim zločincem, drugi agentom CIA-e. Pavelića je spasio maskiravši ga u svećenika s brkovima, Tita je mrzio i pisao optužnice protiv njega, ali u Jugi mu nije pala ni vlas s glave

Dobra vijest za najsiromašnije umirovljenike. I loša za njih čak 70.000 koji neće dobiti pomoć
VLADINE MJERE POMOĆI

Dobra vijest za najsiromašnije umirovljenike. I loša za njih čak 70.000 koji neće dobiti pomoć

Vlada je izmijenila kriterije za dobivanje jednokratne novčane pomoći koji su vrijedili proljetos. Povećali su najniži cenzus, ali smanjili najviši. Zbog 40 eura razlike u višim mirovinama neki gube pomoć. Pogledajte izračun
Gosti apartmana Anne Dujić: 'Probudila nas je i optužila da smo zamijenili njen privjesak'
'NAJGORE ISKUSTVO IKAD'

Gosti apartmana Anne Dujić: 'Probudila nas je i optužila da smo zamijenili njen privjesak'

Pronašli smo recenziju apartmana u vlasništvu Anne Dujić. Gosti kažu da im je to bilo najgore iskustvo ikada i preporučuju izbjegavanje po svaku cijenu