Obavijesti

News

Šokantni prizori sukoba stranih dostavljača i mladića u crnom: U zadnjih tjedan dana 6 napada

Šokantni prizori sukoba stranih dostavljača i mladića u crnom: U zadnjih tjedan dana 6 napada
24

• Policija istražuje snimku sukoba stranih dostavljača i mladića na zagrebačkom Jarunu • U zadnjih tjedan dana čak 6 napada na strane radnike • Stručnjak: Meta napada je uglavnom novac

VIDEO

Zagrebačka policija istražuje sukob između mladića u crnom i stranih dostavljača na zagrebačkom Jarunu. Snimka sukoba proširila se jučer društvenim mrežama, a stigla je i na adresu naše redakcije.

VIDEO Policija našla ženu koja je Kineskinji u Splitu rekla da je žuto g****! Dobila dvije prijave
VIDEO Policija našla ženu koja je Kineskinji u Splitu rekla da je žuto g****!  Dobila dvije prijave

Na početku snimke se vidi dostavljač Wolta, strani radnik, koji stoji kraj skupine mladića u crnom na pločniku. U tom trenutku bicklima stiže još dostavljača do njega, a jedan od njih snima cijeli sukob. Mladići u tinejdžerskim godinama u tom trenutku su ustuknuli, a čini se kako jedan od njih u ruci drži preklopni nož i počinje bježati. Dostavljač se zatrčao za njim i ulovio ga te ga zajedno s drugim dostavljačem odvodi natrag na mjesto početka sukoba. Ostali mladići su se razbježali.

Dok mladić govori kako nije on ništa napravio, dostavljač mu odgovara kako je baš on uzrokovao cijeli sukob. Snimka se tu prekida.

U zagrebačkoj policiji rekli kako su nam kako se utvrđuju sve okolnosti oko sukoba sa snimka.

O svemu smo pitali i Wolt Hrvatska, koji su nam rekli kako ne mogu komentirati slučaj jer je istraga u tijeku.

- O ovom nemilom događaju saznali smo preko video snimke koja kruži društvenim mrežama. Tijekom ovog nemilog događaja naši partneri dostavljači bili su angažirani putem agregatora koji surađuje s našom platformom. Želimo jasno naglasiti da u potpunosti surađujemo s agregatorom i policijom, koja provodi istragu. S obzirom na to da je istraga u tijeku, slučaj ne možemo dalje komentirati. Oštro osuđujemo svaki oblik nasilja i čvrsto stojimo uz naše vrijednosti koje promoviraju sigurnost i poštovanje za sve. Zahvaljujemo javnosti na razumijevanju i strpljenju dok čekamo službene informacije i razjašnjenje okolnosti vezanih uz ovaj incident - stoji u odgovoru.

Nepalca napali nožem i teško ga ozlijedili. Policija zbog pokušaja ubojstva uhitila dvoje Nepalaca
Nepalca napali nožem i teško ga ozlijedili. Policija zbog pokušaja ubojstva uhitila dvoje Nepalaca

Prema službenim podacima policije, u posljednjih tjedan dana samo u Zagrebu bilo je šest napada na strane radnike. Tako je 13. kolovoza jedna skupina napala stranog dostavljača (31) u Susedgradu te ga opljačkala. Dan kasnije je dvojac opljačkao Indijca (28) na Črnomercu. Dva dana kasnije su bila dva napada. Dvojica su teško ozlijedili Indijca (27) na Trešnjevci, koji je završio u bolnici, a nešto prije na Medveščaku su pištoljem opljačkali Nepalca (37). U ponedjeljak oko ponoći je trojac opljačkao stranog taksista (27) na Žitnjaku, a isti dan navečer su četiri muškarca također opljačkali taksista (48) u Dubravi.

Stručnjak za sigurnost Tonći Prodan smatra kako država ne čini dovoljno na integraciji i razvijanju suživota u Hrvatskoj.

- Meta razbojnika je novac. A gotovina se uglavnom nalazi u trgovinama, ali i kod taksista i dostavljača pa su oni i česta meta. Drugi razlog je i etnička netrpeljivost koja prvo nastaje na društvenim mrežama objavama desnih političkih faktora da su nama strani radnici prijetnja za demografiju i naše poslove. Netrpeljivost nastaje u ekonomskim krizama. Smatram da država tu mora reagirati i raditi programe za integraciju tih stranih radnika koji su nam potrebni u gospodarstvu. Treba više govoriti o njima i zašto su oni došli u Hrvatsku - tvrdi Prodan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Kakva sreća: Šefica u Lutriji dobila stan na lutriji. Više ga nema u imovinskoj kartici
OTKRIVAMO

Kakva sreća: Šefica u Lutriji dobila stan na lutriji. Više ga nema u imovinskoj kartici

Plus+ Dok je bila referentica u Lutriji 1999. Dijana Pavićević osvojila je stan u Istri u igri Joker • Danas je članica Uprave • Firmi nije vratila novac za MBA školovanje, u Lutriji za sve imaju objašnjenje