Obavijesti

News

Komentari 73

Kijev opet na meti Rusa, raste broj poginulih u Umanu. Šojgu: Rusija pojačava spremnost baza

Kijev opet na meti Rusa, raste broj poginulih u Umanu. Šojgu: Rusija pojačava spremnost baza

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u četvrtak da je odbilo zahtjev američkog veleposlanstva da posjeti zatvorenog novinara Wall Street Journala Evana Gershkovicha kao odgovor na odbijanje Washingtona da izda vize skupini ruskih novinara

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.42

EK: Postignut dogovor o tranzitu ukrajinskog žita kroz 5 zemalja EU-a

Europska komisija priopćila je u petak da je postigla načelni dogovor da se omogući nastavak tranzita ukrajinskog žita kroz pet zemalja Europske unije koje su uvele ograničenja.

Bugarska, Mađarska, Poljska, Rumunjska i Slovačka uvele su mjere navodeći zabrinutost da je žito iz Ukrajine namijenjeno izvozu u druge zemlje završilo na njihovim lokalnim tržištima, što je rušilo cijene lokalnim poljoprivrednicima.

Potpredsjednik Europske komisije Valdis Dombrovskis tvitao je da je EK postigla "načelni dogovor" s pet zemalja "za rješavanje problema poljoprivrednika".

Rekao je da dogovor uključuje "zaštitne mjere" za četiri proizvoda - pšenicu, kukuruz, sjemenke uljane repice i suncokreta. Nije naveo više detalja o mjerama.

21.24

Putin potpisao uredbu kojom uvodi doživotnu kaznu za izdaju

24sata

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u petak uredbu kojom se formalno povećava maksimalna kazna za izdaju na doživotni zatvor.

Uredba je objavljena na web stranici Kremlja. Parlamentarci su već izglasali povećanje najdužih kazni za izdaju na doživotnu s ranijih 20 godina.

Više pročitajte OVDJE.

19.03

Ukrajina: Najmanje 20 mrtvih u napadu na stambenu zgradu

Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova je priopćilo kako je broj poginulih u raketiranju stambene zgrade u Umanu dosegao 20. Spasioci i dalje tragaju za preživjelima. 
 

18.06

Rusija: Ukrajina je raketirala Donjeck, poginulo sedam civila

Ukrajinska vojska je granatirala grad Donjeck pod ruskom kontrolom pri čemu je ubijeno sedam civila, rekao je danas gradonačelnik kojeg je imenovala Moskva. Aleksej Kulemzin je kazao da su žrtve stradale kada je raketa pogodila minibus.
 

17.21

Ruski pukovnik optužen za 'krađu tenkovskih motora za crno tržište'

Ruski pukovnik uhićen je zbog sumnje da je ukrao tenkovske motore u vrijednosti od 205.000 funti.

Alexander Denisov, 44, optužen je za podizanje sedam motora s borbenih tenkova T-90 između studenog 2021. i travnja 2022., izvijestio je ruski list Kommersant.

Tužitelji su rekli da je pukovnik Denisov, načelnik oklopne službe Južnog vojnog okruga, prodao motore na crnom tržištu, piše Telegraph.

Nakon pritvaranja u ožujku, izjasnio se nevinim sa svojim odvjetnikom rekavši da "nema dokaza o Denosovljevoj krivnji", citira Kommersant.

Prema Vojnom sudu južnog okruga, zločin nosi kaznu do 10 godina zatvora ako se dokaže.

T-90 su moderni ruski borbeni tenkovi. Možda se sjećate ukrajinskog poziva za tenkove Leopard 2 njemačke proizvodnje ranije ove godine, koji su između ostalog dizajnirani da se natječu s T-90.

Komentari 73