Obavijesti

News

Komentari 68

Krenula rasprava o slanju vojnika: 'Ova strana Sabora je i 90-ih napuštala sjednicu...'

Krenula rasprava o slanju vojnika: 'Ova strana Sabora je i 90-ih napuštala sjednicu...'

Očigledno je predsjednik Republike sada promijenio svoja stajališta na svoju ulogu kao predsjednika u upravljanju Oružanim snagama RH i to nije dobro, rekao je zastupnik Klasić

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
12:07

'USPOREĐUJEMO SE S MAĐARSKOM'

Zastupnika Marka Pavića zanimalo je što ministri gospodinu Anušiću rekli na europskom vijeću i NATO sastancima.

- Neću prepričavati razgovore, to nije pristojno, ali su pitanja takva kakva jesu, čuđenja. Uspoređujemo se s Mađarskom, ja dolazim s istoka Hrvatske, sa saznanjima i iskustvom na koji način Mađarska vodi politiku u našoj Baranji, osječko-baranjskoj županiji, vodi se politika u kojoj se dovodi u pitanje teritorijalna cjelovitost Hrvatske. Zato Mađarska ne ide u ovu operaciju, zato ne podržava NATO i EU, zbog svoje velikomađarske politike - poručio je Anušić. 

12:04

HDZ-OVCI ZAPLJESKALI MINISTRU

- Pitanje je kuda Hrvatska ide nakon ovih odluka. Ja ću vas podsjetiti, ova strana Sabora je i 90-ih napuštala sjednicu kada se razgovaralo treba li Hrvatska biti samostalna, neovisna država. Ponovno sad imamo situaciju u kojoj trebamo nastaviti ono za što smo se 90-ih odlučili na referendumu. Danas ponovno situacija kad ista ta politička opcija pokušava otuđiti Hrvatsku od svojih zapadnih saveznika i vraćati je u neku neovisnu situaciju koja može biti pogubna - rekao je HDZ-ov Anušić. 

HDZ-ovci su nakon toga glasno zapljeskali. Ministar Anušić je nakon toga poručio da zastupnici 'trebaju dići ruku za hrvatske interese, a ne za SDP-ove i Milanovićeve interese'

12:01

Jučer smo sjedili skoro 6 sati, raspravljali i tumačili stvar koja je svima dosad trebala biti jasna. U ovom trenutku ne mogu reći ništa novo, rekao je Anušić u obrazlaganju odluke o sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga u misijama u inozemstvu. Nakon toga prijavljeno je ukupno 58 replika. 

- Jedna od najčešće iskrivljavanja izjava predsjednika je da je rekao da će 5 hrvatskih vojnika biti u Ukrajini, ali je rekao da će vojnici drugih zemalja NATO-a biti i u Ukrajini. Možete li potvrditi da nijedan vojnik ni iz jedne zemlje neće biti u Ukrajini - pitala je zastupnica Ahmetović. 

- Predsjednik je rekao, kad mu je savjetnik ostao zatečen, decidirano je rekao da će završiti u Ukrajini, a ja vam govorim da hrvatski vojnik neće prijeći prag nijedne zemlje - odgovorio je Anušić. 

11:58

'MI SMO ZA MIR'

Miro Bulj potvrdio je kako će zastupnici Mosta biti 'protiv ugrožavanja hrvatske sigurnosti'.

- Tu je stav jasan, vidimo da je politika izdominirala i načelnika Glavnog stožera, da su ispolitizirali vojsku. Građani moraju znati da će na kraju sinove slati sirotinja a bogati volove - rekao je Bulj.

Dodao je i kako 'Plenković stavlja metu na čelo hrvatskom narodu'. 

- Mi smo jasno protiv i jasno za mir. Vidjet će te da će ih dosta uteći i neće glasovati. Mi smo za mir, nikako slanje vojske na ukrajinsku granicu - zaključio je Bulj. 

11:00

Vladajući HDZ bi mogao prepisati SDP-ova rješenja, ali neće, poručila je u utorak SDP-ova Mirela Ahmetović u Hrvatskom saboru gdje je u tijeku rasprava o sudjelovanju Hrvatske u NATO misiji potpore Ukrajini - NSATU.

- HDZ je u maniri organizacije kontinuirano opasnih namjera u svoje laži i konfabuliranja upleo i SOA-u jer bi svim silama na Pantovčak htjeli instalirati svog nestranačkog kandidata Dragana Primorca - rekla je Ahmetović. 

Dodala je i da je HDZ-u za sve zlo u državi kriv SDP.

- Plenković je osrednji wannabe apsolutist - kaže Ahmetović i dodaje kako građani želi predsjednika koji neće dopustiti da cijela država postane HDZ-ov talac.

I zastupnik HSLS-a i nezavisnog zastupnika Vladimira Bileka - Darko Klasić rekao je uoči rasprave kako se u upravljanju  Hrvatskom vojskom stvorio nered.

- Očigledno je predsjednik Republike sada promijenio svoja stajališta na svoju ulogu kao predsjednika u upravljanju Oružanim snagama RH i to nije dobro. Hrvatska vojska je suočena s dvostrukom linijom zapovijedanja, što dovodi do blokade funkcioniranja u ovim kriznim vremenima - rekao je zastupnik Klasić. 

Komentari 68