Obavijesti

News

Komentari 5

Kosti žrtve doveo je s nepoznate lokacije i ubacio u rupu koju je iskopao kraj jezera Orešje

Kosti žrtve doveo je s nepoznate lokacije i ubacio u rupu koju je iskopao kraj jezera Orešje

Nakon što je premjestio kosti ubijenog Nijemac Werner Trautmann (57) odbacio je rukavice i torbu koje je koristio, te odjeću u kojoj je bio

VIDEO

Nakon zagrebačke policije o slučaju teškog ubojstva 58-godišnjaka iz Dubrovnika, čiji je nestanak prijavljen 22. veljače 2022., oglasilo se i Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici, koje vodi slučaj.

Podsjetimo, Marinu Šnajder (61) i njezina bivšeg supruga, Nijemca Wernera Trautmanna (57) sumnjiči se da su iz koristoljublja ubili Tony Gerarda, kako bi prikrili nezakonitu prodaju njegove nekretnine za 400.000 eura.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Dežurna županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, 23. veljače 2024. provela dokaznu radnju očevida i ekshumaciju u Svetoj Nedelji, na obali jezera Orešje, tijekom koje su pronađeni ostaci dijelova ljudskog tijela.
Pronađeni dijelovi ljudskog tijela prevezeni su na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku te je naloženo provođenje daljnjih vještačenja.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 27. veljače 2024., provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog njemačkog državljanina (1967.) i osumnjičene hrvatske državljanke (1963.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka  4. i 5. Kaznenog zakona.    

Osnovano se sumnja da su osumnjičenici od 22. veljače 2022. do 12. ožujka 2022., doveli 58-godišnjeg hrvatskog državljanina u unajmljeni stan u Svetoj Nedjelji i na neutvrđeni način ga usmrtili, kako bi prikrili prodaju njegove nekretnine i zadržali stečenu protupravnu imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura koju su međusobno podijelili. 
Naime, osnovano se sumnja da je osumnjičena 61-godišnjakinja od druge polovice prosinca 2021. godine pa do prve polovice siječnja 2022. godine, krivotvorila isprave na temelju kojih je u siječnju i veljači 2022. godine, kao punomoćnica prodavatelja oštećenog 58-godišnjaka, prodala njegov poslovni prostor u Dubrovniku trećim osobama za 400.000 eura. 
Osnovano se sumnja da je 57-godišnji osumnjičenik, radi prikrivanja počinjenog kaznenog djela ubojstva, odbacio mrtvo tijelo 58-godišnjaka na neutvrđenom mjestu, da bi 23. veljače 2024., sa navedene lokacije dio posmrtnih ostataka 58-godišnje žrtve automobilom dovezao u šumski predio na jezeru Orešje te ih ubacio u prethodno iskopanu rupu u zemlji. Osnovano se sumnja i da je potom, na više različitih lokacija u Zagrebačkoj županiji, odbacio rukavice i torbu koje je koristio, kao i odjeću u koju je bio odjeven.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je, nakon ispitivanja osumnjičenika, predložilo određivanje istražnog zatvora protiv 57-godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 1., 2. i 3. ZKP/08), dok je protiv 61-godišnje osumnjičenice predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. ZKP/08 ). Dežurna sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prihvatila je prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičenicima odredila istražni zatvor po navedenim osnovama, u trajanju od mjesec dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

FOTO Peteročlana obitelj u Srbiji poginula u sudaru auta i vojnog vozila, među njima troje djece...
STRAVA U SUSJEDSTVU

FOTO Peteročlana obitelj u Srbiji poginula u sudaru auta i vojnog vozila, među njima troje djece...

U nesreći je sudjelovao automobil i borbeno vozilo Vojske Srbije PASARS
Tko je novi šef partije? Bio je u HDZ-u, ima bujnu imovinu, a na svadbi je obukao i vjenčanicu...
SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ

Tko je novi šef partije? Bio je u HDZ-u, ima bujnu imovinu, a na svadbi je obukao i vjenčanicu...

Novi predsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić koji je u subotu na izborima pobijedio gradonačelnika Makarske Zorana Paunovića s oko 1000 glasova prednosti: 'Ponosno nosim ženino prezime'