Obavijesti

News

Kina će ostati velika sila koja će sigurno ostvariti socijalističku modernizaciju sustava

Kina će ostati velika sila  koja će sigurno ostvariti socijalističku modernizaciju sustava

Centralni komitet Komunističke partije Kine usvojio je rezoluciju o daljnjem sveobuhvatnom produbljenju reformi. Do 2035., dovršit će izgradnju socijalističkog gospodarstva te još više unaprijediti sustav

Dvadeseti saziv Centralnog komiteta Komunističke partije Kine 18. srpnja u Pekingu usvojio je rezoluciju o daljnjem sveobuhvatnom produbljivanju reformi radi unaprjeđenje kineske modernizacije.

Politički biro Centralnog komiteta KPK-a predsjedao je sastankom. Generalni sekretar Centralnog komiteta KPK-a Xi Jinping održao je važan govor, navedeno je u priopćenju.

Night,Cityscape,With,Bilding,And,Road,In,Beijing,City,,China

Na sjednici je Centralni komitet saslušao i raspravio o izvješću o radu Političkog biroa, koje je Xi predstavio u ime Političkog biroa te je razmotrio i usvojio Rezoluciju Centralnog komiteta Komunističke partije Kine o daljnjem sveobuhvatnom produbljenju reformi za unaprjeđenje kineske modernizacije. Xi je pružio objašnjenje radne verzije rezolucije.

Ukupni su ciljevi daljnjeg sveobuhvatnog produbljenja reformi nastavak unaprjeđenja i razvoja sustava socijalizma s kineskim značajkama i modernizacija kineskog sustava i kapaciteta za upravljanje, navedeno je u priopćenju.

Do 2035., dovršit ćemo izgradnju socijalističkog tržišnog gospodarstva u svakom pogledu, daljnje unaprijediti sustav socijalizma s kineskim značajkama, općenito modernizirati sustav i kapacitete za upravljanje i u osnovi ostvariti socijalističku modernizaciju,” navedeno je.

Sve će to položiti čvrst temelj za izgradnju Kine u veliku socijalističku zemlju u svakom pogledu do sredine ovog stoljeća, istaknuto je.

The,Summer,Palace,At,Night,In,Beijing,,China

Zadaci za reformu postavljeni u rezoluciji dovršit će se do proslave 80. godišnjice osnutka Narodne Republike Kine 2029., stoji u priopćenju. Centralni komitet izradio je sustavne planove za daljnje sveobuhvatno produbljenje reformi, navedeno je u priopćenju.

U izgradnji socijalističkog tržišnog gospodarstva, uloga tržišta treba biti bolje iskorištena te je potrebno izgraditi poštenije i dinamičnije tržišno okruženje, a raspodjelu resursa učiniti što učinkovitijom i produktivnijom. Ograničenja na tržištu bit će ukinuta te će se uspostaviti učinkovita regulacija radi boljeg održavanja poretka na tržištu i ublažavanja tržišnih neuspjeha, stoji u priopćenju.

Radi promicanja visokokvalitetnog razvoja, u priopćenju je pozvano na produbljenje strukturalne reforme nabave, unaprjeđenje inicijativa i mehanizama ograničenja za promicanje visokokvalitetnog razvoja i stvaranje novih pokretača i snaga za ostvarenje rasta.

Radi podrške svestranim inovacijama, Partija će produbiti sveobuhvatnu reformu u obrazovanju te strukturnu znanstvenu, tehnološku i institucionalnu reformu radi razvoja stručnjaka.

U priopćenju,  koje opisuje otvaranje kao “određujuću značajku kineske modernizacije,” navedeno je da će Partija “postojano širiti institucionalno otvaranje, produbiti strukturnu reformu vanjske trgovine, unaprijediti reformu sustava upravljanja za ulazne i izlazne investicije, unaprijediti planiranje regionalnog otvaranja te poboljšati mehanizme za unaprjeđenje visokokvalitetne suradnje u okviru inicijative Pojas i put.”
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio