Obavijesti

News

Komentari 1

Kina Africi nudi milijarde i obećava milijun radnih mjesta

Kina Africi nudi milijarde i obećava milijun radnih mjesta

Forum o suradnji Kine i Afrike, ove godine održan u Pekingu, postavlja trogodišnji plan za veze između drugog najvećeg svjetskog gospodarstva i najbrže rastućeg kontinenta na svijetu

VIDEO

Kineski predsjednik Xi Jinping obećao je Africi u četvrtak nova financijska sredstva u iznosu od 51 milijardu dolara, potporu za infrastrukturne projekte diljem kontinenta bogatog resursima, te otvaranje najmanje milijun radnih mjesta. Xi je na velikom summitu suradnje Kine i Afrike obećao delegatima iz više od 50 afričkih zemalja da će kinesko gospodarstvo jednostrano poboljšati pristup svom tržištu za afričku trgovinu.

Forum o suradnji Kine i Afrike, ove godine održan u Pekingu, postavlja trogodišnji plan za veze između drugog najvećeg svjetskog gospodarstva i najbrže rastućeg kontinenta na svijetu.

Xi je na otvaranju summita rekao da je Kina spremna pokrenuti 30 projekata čiste energije u Africi i također podržati ciljeve kontinenta u pogledu nuklearne energije, pomažući u rješavanju deficita električne energije koji je dugo kočio šire ciljeve industrijalizacije Afrike.

Kina je također spremna pokrenuti 30 infrastrukturnih projekata povezivanja u Africi i uspostaviti kinesko-afričku mrežu koja uključuje veze između kopna i mora te koordinirani razvoj, rekao je.

Xi Jinping poručio: Kina i SAD trebaju biti izvor za svjetski mir
Xi Jinping poručio: Kina i SAD trebaju biti izvor za svjetski mir

„Spremni smo pomoći u razvoju afričkog kontinentalnog područja slobodne trgovine i ojačati logistiku i financijsku suradnju za dobrobit transregionalnog razvoja u Africi“, dodao je Xi.

Kina bi afričkim državama dala 360 milijardi yuana (50,72 milijarde dolara) financijske pomoći, od čega bi 210 milijardi bilo isplaćeno kroz kreditne linije, a najmanje 70 milijardi u novim ulaganjima kineskih tvrtki, s manjim iznosima u vojnoj pomoći i drugim projektima, rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

VIDEO 'Uspjeli smo obraniti benzinsku! Potrajat će cijeli dan kako bismo skroz ugasili požar'
DRAMA U OSIJEKU

VIDEO 'Uspjeli smo obraniti benzinsku! Potrajat će cijeli dan kako bismo skroz ugasili požar'

Kako nam javljaju čitatelji, na terenu je puno vatrogasaca, a na mjestu koje gori su skladišta GLS-a, Lagermaxa i još dosta drugih firmi