Karlovac: Građani su prijavili nepravilnosti kod radova u Zvijezdi europskom tužitelju | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 1

Karlovac: Građani su prijavili nepravilnosti kod radova u Zvijezdi europskom tužitelju

Karlovac: Građani su prijavili nepravilnosti kod radova u Zvijezdi europskom tužitelju

Iz inicijative građana su naveli da je za izvođenja radova u Zvijezdi došlo do "katastrofalne razine oštećenja povijesne jezgre grada". Na toj trasi je vrlo teško oštećeno devet od ukupno 12 zgrada

VIDEO

Inicijativa građana Zvijezde i Gaze prijavila je uredu Europskog javnog tužitelja (EPPO) nepravilnosti u provedbi projekta karlovačke gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa, izvijestili su u petak. EPPO ih je izvijestio kako je podnesak zaprimljen i da će biti razmotren "prema potrebi" te je napomenuo kako to ne znači da je pokrenuta istraga niti da će biti pokrenuta. Dodano je i upozorenje o sankcijama za slučaj da je prijava "namjerno lažna ili obmanjujuća ili je poslana namjerno u nezakonitu svrhu".

Iz inicijative građana su naveli da je za izvođenja radova u Zvijezdi došlo do "katastrofalne razine oštećenja povijesne jezgre grada".

"Po podacima same tvrtke Vodovod i kanalizacija Karlovac, oštećena su 54 objekta ili 20 posto stambenog fonda Zvijezde. Najveća su oštećenja nastala u ulicama Kraševa i Klaićeva, gdje se izvodila potpuno nepotrebna zamjena gotovo novog kanalizacijskog kolektora, starog samo 27 godina", priopćila je inicijativa.

Nezadovoljni stanari karlovačke Zvijezde: Neka nam Grad da jamstvo za upotrebljive kuće
Nezadovoljni stanari karlovačke Zvijezde: Neka nam Grad da jamstvo za upotrebljive  kuće

Na toj trasi je vrlo teško oštećeno devet od ukupno 12 zgrada, koliko ih ima u tim ulicama, među kojima su i zgrade Veleučilišta u Karlovcu, zgrada Ministarstva kulture i medija, u kojoj treba biti sjedište Konzervatorskog odjela Karlovac, zgrada Karlovačke banke i brojne privatne kuće, nabrojali su iz inicijative.

Naglasili su da će te zgrade trebati rušiti i nanovo graditi ili konstrukcijski obnavljati zbog nestručno izvedenih radova na obnovi kanalizacije koju nije ni trebalo obnavljati.

"Nakon podnošenja prijave EPPO-u, građanske inicijative nastavljaju od tvrtke Vodovod i kanalizacija tražiti na uvid sve dokumente vezane za projekt, a posebno ugovor o osiguranju, jer se polica osiguranja koju je imao izvođač radova pokazala kao nevažeća, tako da niti jedan oštećeni vlasnik nije mogao namiriti oštećenja na svojoj zgradi", navedeno je u priopćenju.

Izvođač radova je zagrebačka tvrtka GIP Pionir, a nadzor obavlja slovenska tvrtka Projekt d.d.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Ovo je nova kuća ministra Olega Butkovića od 500.000 eura: Uzdržavao ujaka pa ju je dobio
NOVE NEKRETNINE

Ovo je nova kuća ministra Olega Butkovića od 500.000 eura: Uzdržavao ujaka pa ju je dobio

Plus+ U toj kući sam i odgajan, a o ujaku smo se supruga i ja brinuli zadnjih 10 godina, kaže ministar