Obavijesti

News

Komentari 3

Kaos u najavi: Zbog koncerta na Hipodromu posebna regulacija prometa. Evo kako izbjeći gužvu

Kaos u najavi: Zbog koncerta na Hipodromu posebna regulacija prometa. Evo kako izbjeći gužvu
3

Očekuje se na tisuće ljudi, a iz sigurnosnih i organizacijskih razloga, Grad Zagreb je uspostavio privremenu prometnu regulaciju

VIDEO

Na zagrebačkom Hipodromu u subotu, 10. kolovoza održava se dugoočekivani koncert zvijezde Eda Sheerana. Ulaz na koncert za posjetitelje otvara se u 16 sati, a početak samog programa je u 17.30 sati. Iz Grada Zagreba posjetiteljima poručuju da koriste javni prijevoz kako bi došli na Hipodrom, iz svih dijelova grada. Očekuje se na tisuće ljudi, a iz sigurnosnih i organizacijskih razloga uspostavili su privremenu prometnu regulaciju.

Od petka, 9. kolovoza u 19 sati pa sve do nedjelje, 11. kolovoza u 5 sati bit će zatvoren uži prostor Hipodroma i to Antalova od Cimermanove do Avenije Većeslava Holjevca, Obala I. Supeka od Cimermanove do Avenije Većeslava Holjevca, Servisna cesta zapadno od Inine zgrade od Antalove do Avenije Dubrovnik, dio Ulice Damira Tomljanovića Gavrana koji prolazi ispod Mosta slobode.

Za autobuse ZET-a omogućit će se ograničen pristup po Antalovoj ulici, odnosno po Servisnoj cesti uz istočnu ogradu Zagrebačkog velesajma sa pristupom iz Avenije Dubrovnik, osim u vremenu potpune zabrane u subotu, 10. kolovoza od 12:00 sati do nedjelje, 11. kolovoza do 01:00 sat, a prema procjeni policije i duže. 

U subotu, 10. kolovoza od 07:00 do 14:00 sati, ovisno o sigurnosnoj procjeni policije, moguće je povremeno zatvaranje Avenije Većeslava Holjevca od Slavonske do Avenije Dubrovnik te Ulice Damira Tomljanovića Gavrana od Ulice Ede Murtića do Avenije Većeslava Holjevca.

Zbog koncerta Eda Sheerana na Hipodromu, od danas se uvodi posebna regulacija prometa
Zbog koncerta Eda Sheerana na Hipodromu, od danas se uvodi posebna regulacija prometa

U subotu, 10. kolovoza od 14:00 sati bit će zatvorene Avenija Većeslava Holjevca od Slavonske do Avenije Dubrovnik te Ulica Damira Tomljanovića Gavrana od Ulice Ede Murtića do Avenije Većeslava Holjevca. Navedena dionica bit će otvorena u nedjelju, 11. kolovoza u 01:00 sat, ovisno o sigurnosnoj procjeni policije.

Bit će uspostavljena privremena TAXI stajališta na raskrižju Slavonska/Avenija Većeslava Holjevca/Hrvatske bratske zajednice te raskrižju Avenije Dubrovnik/Avenije Većeslava Holjevca.

Klamerice za parkiranje bicikala bit će postavljene južno od Ulice Damira Tomljanovića Gavrana uz Aveniju Većeslava Holjevca.

ZET: Regulacija prometa ovisit će o situaciji na terenu

Regulacija prometa ovisit će o situaciji na terenu, a shodno tome prilagodit će se i vođenje linija javnog gradskog prijevoza, izvijestio je ZET koji je objavio i posebne upute.

Zatvaranje Avenije Većeslava Holjevca, od Slavonske avenije do Avenije Dubrovnik, očekuje se od 14 sati te će autobusne linije terminala Glavni kolodvor, izuzev linija 218 i 281, prometovati izmijenjenom trasom u oba smjera:

Glavni kolodvor - Ulica Hrvatske bratske zajednice - Slavonska avenija - Avenija Marina Držića - Avenija Dubrovnik te dalje redovnim trasama u smjeru zapada ili juga.

Dino Jelusić otvorit će koncert Eda Sheerana na Hipodromu
Dino Jelusić otvorit će koncert Eda Sheerana na Hipodromu

Zbog obilaznog prometovanja linija, neće se koristiti autobusna stajališta na Aveniji Većeslava Holjevca i u Ulici Joszefa Antalla: „Muzej suvremene umjetnosti - istok“, obostrana stajališta  „Bundek“, „Sportski centar“ i „Cimermanova“ te stajalište N.S. knjižnica - zapad“.

Linije 234 i 243 prometovat će izmijenjenim trasama već od 12 sati, a osim gore navedenih stajališta, linija 234 neće koristiti ni stajališta "Žarka Dolinara" i "ZG Velesajam". Na izmijenjenom dijelu trase, autobusi će se zaustavljati na svim usputnim stajalištima.  

U tramvajskom prometu za dolazak u širu zonu Hipodroma mogu se koristiti tramvaji koji se zaustavljaju na stajalištu Sopot i Muzej suvremene umjetnosti, a riječ je o linijama 6 (Črnomerec - Sopot) i 7 (Arena Zagreb - Dubrava). Također, prilazni pravac je i stajalište Lisinski, koje koriste tramvaji linja 5 (Prečko - Maksimir) i 13 (Kvaternikov trg - Žitnjak).

FOTO Zagrebački hipodrom se sprema za Eda Sheerana: Neće biti dodatnih mjera opreza...
FOTO Zagrebački hipodrom se sprema za Eda Sheerana: Neće biti dodatnih mjera opreza...

Zagrebački električni tramvaj pratit će prometnu potražnju na prilaznim koridorima Hipodromu, uz planirano pojačanje tramvajskog prometa između okretišta Arena Zagreb i Zapruđa (Avenijom Dubrovnik), te od Savskog mosta do Heinzelove (Ulicom grada Vukovara). Kako bi se osigurala što bolja prometna povezanost autobusna linija 607 (Savski most - Sopot), bit će pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima. Nakon završetka zagrebačkog glazbenog spektakla, očekuje se najveći priljev putnika te će Avenijom Dubrovnik i Ulicom grada Vukovara biti intenziviran tramvajski promet".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

VIDEO Totalni kaos na Korčuli, pogledajte kako vjetar čupa veliko stablo: 'Ovo je horor!'
NEVRIJEME NA OBALI

VIDEO Totalni kaos na Korčuli, pogledajte kako vjetar čupa veliko stablo: 'Ovo je horor!'

LUMBARDA, KORČULA - ''Grozno je. Horor film. Bilo je oblačno, i samo je kiša krenula. U dvije sekunde se okrenulo. More se uznemirilo i krenuo je jaki vjetar. Grozno. Sve je polupano. Još uvijek pada, ne znamo je li priprema za nešto gore. Kažu da je to ovako na Korčuli prvi put'', kazao nam je čitatelj koji je poslao snimku snažnog nevremena koje se sručilo na Korčulu u poslijepodnevnim satima. Na snimkama koje nam je poslao vidi se kako puše iznimno jak vjetar, pada snažna kiša, a u jednom trenutku vjetar čupa veliko stablo.

Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre: 'Kriva sam, ali ne ovako kako piše u optužnici!'
SUĐENJE U DUBROVNIKU

Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre: 'Kriva sam, ali ne ovako kako piše u optužnici!'

Odgovarat ću na sva pitanja, ali na kraju dokaznog postupka, rekla je Albanka Klevisa Ymeri koja se zabila u Golf u kojem su bili brat i sestra Stjepan i Katarina. Njezin odvjetnik tražio je suca da je pusti
Imamo presude! Sud je još prije 18 godina odlučio izbaciti Dujića iz stana. Kako ga je kći kupila?
EKSKLUZIVNO

Imamo presude! Sud je još prije 18 godina odlučio izbaciti Dujića iz stana. Kako ga je kći kupila?

24sata imaju uvid u sudske presude kojima se Nediljku Dujiću naređuje da napusti stan. Nejasno je kako je uopće ostao u stanu sve do prodaje nekretnine njegovoj kćeri.