Obavijesti

News

Komentari 14

Kanadski serijski ubojica dobio 4 doživotne kazne: Žene ubijao i silovao, a tijela bacao u smeće

Kanadski serijski ubojica dobio 4 doživotne kazne: Žene ubijao i silovao, a tijela bacao u smeće

Za ubojstva se saznalo kada je u svibnju 2022. muškarac pronašao  ljudske ostatke  na smetlištu dok je tražio staro željezo i pozvao policiju

VIDEO

Kanadski serijski ubojica Jeremy Skibicki dobio je četiri doživotne kazne zbog ubojstva pripadnica plemena u Winnipegu 2022. godine. ubio ih je, kako su rekli tužitelji, zbog rasne diskriminacij,. a tijekom suđenja se izjasnio nevinim i pozvao na narušeno mentalno zdravlje, piše BBC.

Žrtve su Morgan Harris (39), Marcedes Myran (26) i Rebecca Contois (24), a vlasti rade na identifikaciji četvrte žrtve. Domorodački starješine su joj u međuvremenu dali ime Mashkode Bizhiki’ikwe, što znači "žena bivol". Tužitelji navode da je Skibicki žene ubio između ožujka i svibnja 2022. i da je Contois bila posljednja žrtva. Upoznao ih je u lokalnim skloništima za beskućnike u Winnipegu, a zatim napao, zadavio ili utopio. Poslije je nad njima izvršio spolni čin pa raskomadao tijela i bacio u kante za smeće.

Za ubojstva se saznalo kada je u svibnju 2022. muškarac pronašao  ljudske ostatke  na smetlištu dok je tražio staro željezo i pozvao policiju. Za ubojstva se u suprotnom možda nikad ne bi saznalo.

Kada je policija privela Skibickog zbog smrti Contois priznao je još tri ubojstva. Njegovi odvjetnici su tijekom suđenja tvrdili da zbog shizofrenije nije bio svjestan težine svojih postupaka. Tvrde da je čuo glasove koji su mu govorili da ubija žene "u sklopu Božje misije". Sud mu je odredio četiri doživotne kazne, a pravo na uvjetnu slobodu moći će steći tek za 25 godina, kada će imati preko 60 godina.

Vjeruje se da su ostaci dviju žrtava još uvijek na odlagalištu u Winnipegu, a službena potraga je zakazana za ovu jesen, nakon višemjesečnog pritiska obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

VIDEO Čitatelj 24sata u Austriji: 'Mislili smo susnježica, kad ono krpe! Nemamo ni zimske gume'
ZAMEO IH SNIJEG

VIDEO Čitatelj 24sata u Austriji: 'Mislili smo susnježica, kad ono krpe! Nemamo ni zimske gume'

Snijeg je zatekao Njemačku i Austriji. Iako se očekivalo hladnije vrijeme nitko nije bio spreman na prave zimske uvjete

Drama na autocesti A3! Autu u kojem je bio slavonski župan  pukla guma. Izbjegli tragediju
PREŠLI PREKO OŠTROG PREDMETA

Drama na autocesti A3! Autu u kojem je bio slavonski župan pukla guma. Izbjegli tragediju

U vozilu s vozačem nalazio se župan Danijel Marušić, a iza kojeg vozila je išao državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja Domagoj Mikulić
FOTO Skandalozna poruka na Trgu u Zagrebu i na ustanovi na čijem je čelu SDP-ovka Major!
MORBIDNO

FOTO Skandalozna poruka na Trgu u Zagrebu i na ustanovi na čijem je čelu SDP-ovka Major!

Ista morbidna poruka, napisana velikim štampanim slovima u bijeloj boji, pojavila se i na ogradi URIHO-a u Držićevoj ulici u Zagrebu