Josip Dabro: 'Moja diploma je validna. Slušat ću ljude s terena i provoditi politike seljaka...' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 13

Josip Dabro: 'Moja diploma je validna. Slušat ću ljude s terena i provoditi politike seljaka...'

Josip Dabro: 'Moja diploma je validna. Slušat ću ljude s terena i provoditi politike seljaka...'

Poljoprivreda u Hrvatskoj je veliki izazov i ogroman resor gdje se baš nisu svi otimali da preuzmu odgovornost. Čast mi je da budem glas hrvatskog seljaka, šumara i ribara, kazao je

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro za HRT komentirao je štetu koja je nastala nakon nevremena, ali i prvim potezima u svojem resoru. 

Kazao je kako treba pričekati da županija proglasi elementarnu nepogodu, napravi se procjena štete i procjena vrijednosti.

- Moramo čekati korake na županijskoj razini i povjerenstva za štete. Ministarstvo poljoprivrede s Državnim hidrometeorološkim zavodom morat će pronaći ako ne stari, onda novi model obrane od tuče. Postojeći sustav nije idealan - rekao je Dabro.

VIDEO Dabro o Bartulici: Nema tu nikakve štete za Domovinski pokret; Komentirao i plakate
VIDEO Dabro o Bartulici: Nema tu nikakve štete za Domovinski pokret; Komentirao i plakate

Govorio je i o prvim potezima u svojem resoru.

- Prvi potezi su izmjena strateškog plana u poljoprivredi s ciljem da se rastereti administracija našim poljoprivrednicima. Velike su kontrole s obzirom na Agenciju za plaćanje u poljoprivredi. To je prvi korak kojim trebamo izaći u susret našim poljoprivrednicima, isplatiti potpore do 30. lipnja, težiti modernizaciji, novim tehnikama te ići u novu politiku poljoprivredne proizvodnje - rekao je Dabro. 

'Slušat ćemo ljude s terena i provoditi politike hrvatskog seljaka'

Kao razlog pada poljoprivredne proizvodnje navodi to što je 2011. godine bilo 10 posto više stanovništva nego danas.

- Možemo izaći u susret u ruralnim sredinama, kad se govori o malim poljoprivrednim proizvođačima, podignuti potpore, smanjiti kontrole u okviru regulative EU-a i bolje raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem.  Poljoprivreda u Hrvatskoj je veliki izazov i ogroman resor gdje se baš nisu svi otimali da preuzmu odgovornost. Čast mi je da budem glas hrvatskog seljaka, šumara i ribara. Slušat ćemo ljude s terena i provoditi politike hrvatskog seljaka - rekao je.

Dabrova nije bilo cijelo stoljeće, a sada su preplavili Hrvatsku
Dabrova nije bilo cijelo stoljeće, a sada su preplavili Hrvatsku

Komentirao je poželjnog kupca Fortenove.

- Fortenova je jedna od najvećih privatnih kompanija što se bavi poljoprivrednom proizvodnjom. Trebamo štititi hrvatske nacionalne interese. Prodajom Fortenove ne prodaje se poljoprivredno zemljište u Hrvatskoj, to zemljište je u koncesijama i dugotrajnom zakupu. Zagovarat ćemo da to budu hrvatski proizvođači i hrvatski vlasnici. Siguro će se unaprijediti poljoprivredna proizvodnja - rekao je.  

'Moja diploma je validna' 

Dotaknuo se i sektora ribarstva za kojeg kaže da je jedan od najboljih sektora u Ministarstvu poljoprivrede.

- Svake godine bilježi kontinuirani rast. Bit će prilike da sjednem s našim ribarima i prokomentiramo situaciju u ribarstvu. Ribarstvo je jedna grana poljoprivrede koja ima perspektivu u Hrvatskoj - istaknuo je Dabro.

Dabro: 'HDZ predložio Pupovca za šefa saborskog odbora ; Milić reagirao: 'To je netočan navod'
Dabro: 'HDZ predložio Pupovca  za šefa saborskog odbora ; Milić reagirao: 'To je netočan navod'

Na pitanje o diplomi rekao je kako je već puno puta govorio o toj temi te da je ključno da je Agencija za znanost i visoko obrazovanje dala završnu riječ da je diploma validna.

- Studirao sam tri godine u Zagrebu, položio razliku ispita, i dvije godine sam tada završio za smjer opća kineziologija u Travniku - zaključio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

VIDEO Htio snimiti dupine kod Molata, u kadar mu je upala zmijurina: 'Išla je prema meni'
DIV MEĐU ZMIJAMA U EUROPI

VIDEO Htio snimiti dupine kod Molata, u kadar mu je upala zmijurina: 'Išla je prema meni'

MOLAT - Čitatelj se odmarao nakon plivanja na plaži otoka Molata u zadarskom arhipelagu. U daljini je ugledao dupine kako iskaču iz vode pa ih je poželio snimiti. No u kadar mu je ušao domaći stanovnik, četveroprugi kravosas, najveća europska zmija. "Zmija je plivala ravno prema meni. Odmah mi je bilo jasno da je bezopasna zbog goleme duzine, na tom otoku i nema otrovnica. Kad je izašao na plažu, malo se odmorio, pogledao me i odgmizao u žbunje", rekao nam je čitatelj. Četveroprugi kravosas (Elaphe quatuorlineata) najdulja je europska zmija. Naraste više od dva i pol metra i nije otrovna. Rijetko grize, češće sikće da upozori one koji se približe i gleda svaku priliku da pobjegne. Mala je vjerojatnost ugriza čak i ako se uzme u ruku. Uglavnom se hrani glodavcima i izuzetno je korisna.