Joe Biden pisao Plenkoviću: 'Hrvatska je pod vašim vodstvom doživjela napredak...' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 13

Joe Biden pisao Plenkoviću: 'Hrvatska je pod vašim vodstvom doživjela napredak...'

Joe Biden pisao Plenkoviću: 'Hrvatska je pod vašim vodstvom doživjela napredak...'

Osim što su čestitali na ostvarenom rezultatu na izborima, navode "SAD i Hrvatska obvezuje naša predanost demokratskim vrijednostima i europskoj sigurnosti. Pod vašim vodstvom Hrvatska je blizak saveznik i važan partner"

VIDEO

Joe Biden, američki predsjednik, u pismu je čestitao predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na pobjedi na parlamentarnim izborima i naglasio da takav rezultat pokazuje povjerenje građana koje uživa Plenković.

- Iskrene čestitke premijeru Andreju Plenkoviću na njegovom ponovnom izboru. Pismo predsjednika Bidena naglašava naše trajno prijateljstvo i zajedničku viziju. Zajedno gradimo svjetliju, prosperitetniju budućnost za obje nacije - stoji u objavi na platformi X.

Osim što su čestitali na ostvarenom rezultatu na izborima, navode "SAD i Hrvatska obvezuje naša predanost demokratskim vrijednostima i europskoj sigurnosti. Pod vašim vodstvom Hrvatska je blizak saveznik i važan partner".

- Želim vam zahvaliti na vašem vodstvu u modernizaciji obrane, što će osigurati da će Hrvatska nastaviti davati kritične doprinose Savezu u budućnosti. Vodstvo Hrvatske u rješavanju europske energetske sigurnosti i diverzifikacije također je impresivno. Vaši napori da proširite terminal za ukapljeni prirodni plin Krk i razvijete obnovljive izvore isplatit će se ne samo Hrvatskoj nego i vašim susjedima - stoji u pismu.

VIDEO Biden se 'smrznuo' u dvorištu Bijele kuće. Kasnije se mučio i s izgovorom riječi...
VIDEO Biden se 'smrznuo' u dvorištu Bijele kuće.  Kasnije se mučio i s izgovorom riječi...

- Hrvatska je pod vašim vodstvom doživjela golem napredak, a siguran sam da će napredovati i u vašem trećem mandatu. Radujem se suradnji s vama na izgradnji uspjeha i daljnjem produbljivanju našeg strateškog partnerstva - zaključuju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'
SREĆA JE U CELJU

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'

Plus+ Mogućnost dobivanja četvorki prirodnim putem je jedan na 500.000 rođenih. Tu sreću imali su Milana i Nemanja Petrović, Banjalučani iz Celja. Par ima i sina Konstantina (5). Atrakcija su gdje god se pojave...
Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!
VIDEO

Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!

Zagrebački vatrogasci dobili su u 13:29 dojavu da na Slavonskoj aveniji gori auto. Na intervenciju su izašli iz postaje Žitnjak te su zatekli požar u razbuktaloj fazi. Kako doznajemo, vozilo je bilo desno u traci te u tom trenutku nitko nije bio ugrožen. Pozvana je i policija