Obavijesti

News

Komentari 36

Županijski sud odlučio: Poruke u kojima se spominje AP ostaju zakonit dokaz. Nema žalbe

Županijski sud odlučio: Poruke u kojima se spominje AP ostaju zakonit dokaz. Nema žalbe

Dvije godine nakon, optužnica protiv Josipe Rimac ex Pleslić za primanje mita u vezi dodjele zemljišta, sređivanje državnih ispita i posredovanju u zapošljavanjima još uvijek nije potvrđena

VIDEO

Županijski sud u Zagrebu ponovno je odlučio da su poruke između Josipe Pleslić ex Rimac i brojnih državnih dužnosnika i poduzetnika, legalan dokaz u optužnici protiv ove nekadašnje državne tajnice u nekadašnjem Ministarstvu uprave. USKOK ju tereti da je primala mito zbog dodjele poljoprivrednog zemljišta i donošenja uredbe o zakupu šumskog zemljišta, ali i sređivanja državnih ispita te posredovanja u zapošljavanjima u javnoj upravi. Sama Pleslić se nije pojavila na sjednici optužnog vijeća, ali je njen odvjetnik Ivan Gržić. 

- Optužno vijeće je i ovoga puta odbacilo prijedlog obrane za izdvajanje dokaza kao nezakonitih, dakle radilo se o novom prijedlogu obrane iz kolovoza međutim ovo vijeće je odbacilo naš zahtjev iz, za sada, nama nepoznatih razloga. Odluku ćemo dobiti uz zapisnik. Na takvu odluku nažalost nećemo imati pravo žalbe - rekao je Gržić. 

Na idućoj sjednici optužnog vijeća, koja tek treba biti zakazana, odlučit će se hoće li optužnica biti potvrđena ili ne, ili hoće li se vratiti na doradu. Više od dvije godine nakon što je podignuta.

- Mi predmetnu optužnicu smatramo u cijelosti neosnovanom i uvjeren sam da ćemo ju valjano pobijati te u konačnici u tom dijelu napraviti nekakav rezultat - rekao je. 

Podsjetimo, obrana Josipe Pleslić ex Rimac tražila je od Županijskog suda u Zagrebu da se kao nezakoniti dokazi izdvoje poruke između Rimčeve i brojnih aktera političkog života. Ukupno je u svim kaznenim djelima još 26 ljudi, od kojih je desetoro priznalo i nagodilo se. 

Optužnica je podignuta još 2022. godine, a u međuvremenu su i Županijski sud i Visoki kazneni sud potvrdili da su poruke zakonit dokaz. No u drugom slučaju je Visoki sud vratio natrag odluku o zakonitosti drugih poruka, pa je obrana i ovdje opet probala. Među dokazima koji su sad ponovno potvrđeni su i poruke iz mobitela bivše državne tajnice u kojima se u razgovoru sa suoptuženom bivšom ministricom Gabrijelom Žalac spominje osoba inicijala AP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 36

VIDEO

'Svi su stali na autocesti, nismo znali zašto. Prošli smo u zadnji čas prije velike bujice i valova!'
NEVJEROJATNA SNIMKA IZ BEČA

'Svi su stali na autocesti, nismo znali zašto. Prošli smo u zadnji čas prije velike bujice i valova!'

BEČ Vozio sam kolege iz Ludbrega za Beč. Prvo smo mislili da je na autoputu prometna nesreća. Pola sata smo se vukli centimetar po centimetar. Dok nismo došli do djela gdje smo vidjeli o čemu se zapravo radi, u zadnji tren smo prošli. Kasnije sam na radiju slušao da se prelilo preko tih betonskih ploča i da su bili veliki valovi. Užas! Za dlaku smo izbjegli da nas ne odnese, rekao nam je čitatelj koji je snimio video u nedjelju