Mjere izazvane korona virusom, spriječile su belgijskog kuhara da otvori svoj restoran. No, usprkos zabranama, pronašao je alternativno rješenje i otvorio drive-in restoran u svom kamperu.
Jedini restoran koji radi u Belgiji: Glavni kuhar poslužuje goste u kamperima
Usprkos strogim mjerama u cijelom svijetu uzrokovane naglim porastom zaraženih korona virusom, belgijski je chef Mattia Collu pronašao zanimljivo rješenje otvaranja restorana. Na svom privatnom posjedu otvorio je drive-in restoran u kamperu, prenosi RTL 5 minutes.
Iako je u planu imao otvaranje tradicionalnog restorana, nenadane mjere izazvane korona virusom prisilile su ga da krene u drugom smjeru. Odlučio se usprotiviti pravilima i otvoriti restoran u svom dvorištu.
Očistio je svoj stari kamper i unutra postavio stolove i stolice kako bi gostima omogućio što bolju uslugu. Kao i većina ostalih ugostitelja prvo se dosjetio dostave hrane, no razmišljajući o tome sinula mu je ideja o posluživanju hrane u kamperu.
Naravno, u restoranu se poštuju sve epidemiološke mjere te je mogućnost zaraze minimalna. Hrana se priprema u kuhinji, zatim se zapakira u aluminijsku foliju, a nakon toga ju konobar poslužuje gostima u kamperu.
U kamperu se poštuju sve propisane mjere te se posebno pazi na držanje distance.
Restoran je primarno riblji te poslužuje svježa riblja jela koja se kreću od 30 do 58 eura.
Uz uslugu jela i pića, restoran nudi i mogućnost noćenja. Gosti imaju mogućnost iznajmiti kamper i prespavati u njemu ako to žele.
Ovaj je neobičan restoran odmah privukao pažnju i oduševio brojne goste željne prave morske hrane.
- Napokon možemo izaći nekamo i pojesti kvalitetnu hranu. Osjećamo se kao da smo kod kuće, samo što ne moramo mučiti s kuhanjem - rekao je jedan od gostiju.
- Došli smo vidjeti jedini restoran u Belgiji koji je otvoren. Kada smo čuli za ovu fenomenalnu ideju, odmah smo pohrlili vidjeti. Oduševljeni smo - objašnjava jedan od gostiju u trenutku kušanja morskih plodova u kamperu sa svojom ženom