Obavijesti

News

Komentari 36

Jandroković: Milanović šteti izjavama. Povezan je s Dodikom koji jako govori o Velikoj Srbiji

Jandroković: Milanović šteti izjavama. Povezan je s Dodikom koji jako govori o Velikoj Srbiji
4

Hrvatska je jedna od 14 zemalja koje su glasale protiv UN-ove rezolucije kojom se poziva na humanitarno primirje u Gazi, a Jandroković je istaknuo da je Hrvatska dosljedna u stavovima...

VIDEO

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odbacio je u nedjelju tvrdnju predsjednika Republike Zorana Milanovića da je Hrvatska glasanjem protiv teksta Rezolucije UN-a o Gazi kompromitirala nacionalnu sigurnost i prozvao ga za štetne izjave i veze s Miloradom Dodikom.

Jandroković: Napadi Hamasa na Izrael neljudski su i svirepi
Jandroković: Napadi Hamasa na Izrael neljudski su i svirepi

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Vrbnik: Kardinal Bozanic i predsjednik Sabora Jandrokovic nakon mise 02:24

Hrvatska je jedna od 14 zemalja koje su glasale protiv UN-ove rezolucije kojom se poziva na humanitarno primirje u Gazi, a Jandroković je u izjavi novinarima u Vrbniku, gdje je nazočio misi u povodu 700. obljetnice Bratovštine sv. Ivana Krstitelja, istaknuo da je Hrvatska dosljedna u stavovima, a u rezoluciji je trebalo navesti teroristički napad Hamasa.

Vrbnik: Kardinal Bozanic i predsjednik Sabora Jandrokovic nakon mise

"Osudili smo odmah u početku teroristički napad Hamasa na Izrael, smatramo da je u tekst rezolucije svakako trebalo ugraditi i taj teroristički čin Hamasa. Hrvatska je od početka pokazala da joj je stalo do temeljnih vrijednosti i dala potporu Izraelu", rekao je.

Štetne izjave Dodika koji ponovno govori o uspostavi velike Srbije 

Očekujemo, naravno, da Izrael poštuje sve temeljne akte međunarodnog prava. "Međutim, treba ovdje biti jasan i ponavljati kako je sve počelo, a počelo je terorističkim aktom Hamasa", naglasio je.

Jandroković: Tvrdnje Mosta o odgovornosti Hrvatske za 'pad šengena' su najobičnija glupost
Jandroković: Tvrdnje Mosta o odgovornosti Hrvatske za 'pad šengena' su najobičnija glupost

Referirajući se na "veliku prašinu" koju vidi da se digla oko stajališta Hrvatske, Jandroković je poručio kako bi puno više pozornosti trebalo obratiti na izjave Milorada Dodika, koji ponovno govori o uspostavi nekog oblika velike Srbije.

Dodik govori da globalne promjene pogoduju srpskom narodu, koji bi se mogao ponovno naći u istoj državi, što je neprihvatljivo i štetno.

Vrbnik: Kardinal Bozanic i predsjednik Sabora Jandrokovic nakon mise

"To je opasno za Hrvatsku, a stav oko rezolucije ne smatram ni na koji način štetnim za hrvatsku vanjsku politiku", ustvrdio je Jandroković.

Komentirajući Milanovićevu ocjenu da je takvim glasanjem hrvatske diplomacije ugrožena nacionalna sigurnost, Jandroković je ustvrdio kako to "sasvim sigurno nije točno, jer je Hrvatska od samoga početka zauzela stav kad je u pitanju teroristički čin Hamasa prema Izraelu".

Zagreb: Komemoracija za Miroslava Ćiru Blaževića

"Predsjednik Republike davao je brojne izjave koje su naštetile položaju Hrvatske u svijetu, od njegovih proruskih stavova, isto tako snažnog povezivanja upravo s Dodikom, tako da ni koji način ne vidim da je točno što govori predsjednik Republike", rekao je.

Neprimjereno da Penava koristi Dan sjećanja u politikantske svrhe

Komentirajući istup vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave vezan uz najavu obilježavanja Dana sjećanja, predsjednik Sabora ustvrdio je kako je to neprimjereno korištenje Vukovara u politikantske svrhe.

Jandroković primio ovogodišnje 'najuzornije seoske žene'
Jandroković primio ovogodišnje 'najuzornije seoske žene'

Penava je u petak najavio da će ove godine Kolonu sjećanja u Vukovaru predvoditi pripadnici HOS-a te poručio "svima onima koji imaju nešto protiv HOS-a" i njegovih obilježja da ne trebaju dolaziti na obilježavanje stradanja grada, ubrojivši tu i veleposlanike.

"To je potpuno neprimjereno i jako mi je žao da se obilježavanje komemoracije Vukovara koristi za tako politikantske svrhe", ocijenio je Jandroković dodavši kako u Vukovar trebaju doći svi koji se žele pokloniti hrvatskoj žrtvi.

"Vukovar je sveto mjesto za hrvatski narod, tu je obranjena Hrvatska, tu smo pokazali svijetu da smo se spremni do zadnjeg časa i snage boriti za svoju domovinu, tako da svatko tko politizira taj događaj onako kako to čini Penava ne radi dobro", kaže Jandroković.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 36

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...