Jak uragan Lee prijeti dijelu Kanade i SAD-a. I umjerene količine kiše mogu biti opasne | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 3

Jak uragan Lee prijeti dijelu Kanade i SAD-a. I umjerene količine kiše mogu biti opasne

Jak uragan Lee prijeti dijelu Kanade i SAD-a. I umjerene količine kiše mogu biti opasne

Nakon što je na Bermude donio jake vjetrove, obilne padaline i opasno more, Lee će se usmjeriti na dijelove SAD-a i Kanade

VIDEO

Uragan Lee postaje prijetnja za sjeveroistični dio SAD-a i atlantske Kanade sve veća, javlja CNN. Naime, on bi mogao dosegnuti ova područja bez obzira na to gdje se oluja kretala ovog vikenda. 

Ogromna oluja, koja je od srijede poslijepodne bila uragan kategorije 2, nastavila se kretati sjeverozapadno otvorenim Atlantikom i bila je 675.9245 km jugozapadno od Bermuda.

Upozorenje na tropsku oluju ostaje na snazi ​​za Bermude uoči Leejeva susreta s otokom u četvrtak. Nakon što je na Bermude donio jake vjetrove, obilne padaline i opasno more, Lee će se usmjeriti na dijelove SAD-a i Kanade.

Njegovi vjetrovi bi već u petak navečer mogli stići u dijelove Nove Engleske.

Lee će oslabjeti, no utjecaji oluje izvan središta bit će značajni zbog njene kolosalne veličine, koja je znatno porasla od vikenda.

Slabija oluja nije manje opasna, a veća oluja nosi potencijal utjecaja na šire područje, sve to povećava vjerojatnost da će Lee utjecati na Novu Englesku. A područje natopljeno vodom posebno je osjetljivo na štetu od jakih vjetrova i dodatnih oborina.

Poplava u Libiji ostavila pustoš, komunikacija je prekinuta: 'Ne možemo čuti svoje najdraže...'
Poplava u Libiji ostavila pustoš, komunikacija je prekinuta: 'Ne možemo čuti svoje najdraže...'

Udari vjetra jake tropske oluje mogli bi pogoditi dijelove Connecticuta i istočnog Massachusettsa u petak navečer. Jaki vjetrovi, obilne padaline i olujni udari mogli bi ovog vikenda pogoditi druge dijelove Nove Engleske i istočne Kanade.

Točno vrijeme i opseg Lee's vjetrova i padalina za sjeveroistok SAD-a i istočnu Kanadu ovisit će o stazi ciklona do vikenda.

Očekuje se da će Lee stupiti u interakciju s meteorološkim sustavom iznad srednjeg Atlantika koji će povući ciklon malo prema zapadu dok je u blizini obale Nove Engleske. Ako Lee uspije zadržati ovaj zapadniji pravac, olujni vjetrovi i obilne padaline otići će dalje u Novu Englesku, uglavnom u noći s petka na subotu.

Stiže velika promjena vremena
Stiže velika promjena vremena

Tlo u većem dijelu Nove Engleske već je natopljeno. Prema podacima meteorološke službe, količina oborina u dijelovima Massachusettsa i New Hampshirea više je od 300% iznad normalnih vrijednosti tijekom posljednja dva tjedna. Razorne poplave već su se dogodile u dijelovima Massachusettsa ranije ovog tjedna.

Više oborina ovaj tjedan uoči Leeja pripremit će okoliš za iznenadne poplave, pa čak i umjerene količine kiše iz Leeja mogu biti opasne.

Kombinacija naleta vjetra jakih tropskih oluja i zasićenog tla također će lakše oboriti drveće, pogotovo zato što su stabla diljem Nove Engleske još uvijek prolistala. To povećava rizik od većeg broja nestanaka struje u cijeloj regiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

VIDEO U noći gorio Jakuševec! 'Čulo se kao da su meci pucali!'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO U noći gorio Jakuševec! 'Čulo se kao da su meci pucali!'

JAKUŠEVEC, ZAGREB Čitatelji su nam poslali fotografije i snimke požara kod Sajmišne ceste u noći na četvrtak. Čini se da se zapalilo odlagalište smeća Jakuševec: 'Čuo se zvuk kao da meci pucaju', rekao nam je čitatelj koji je snimio video

Zastupnici za kosilice: 'Netko ju je sabotirao, nije sama prešla cestu'. Čitatelj: 'Lovio sam je!'
TKO JE KRIV?

Zastupnici za kosilice: 'Netko ju je sabotirao, nije sama prešla cestu'. Čitatelj: 'Lovio sam je!'

Kosilica je naletjela na čitatelja koji je programer, on ju je zgrabio i maknuo s ceste, a potom pozvao policiju. Oglasili su se i iz tvrtke koja zastupa kosilice, tvrde da je sabotirana!
VIDEO Kaos kod Zeline: Auti su plivali, udar groma  zapalio kuću
POPLAVE

VIDEO Kaos kod Zeline: Auti su plivali, udar groma zapalio kuću

Vatrogasci su cijelu noć proveli na terenu ispumpavajući vodu iz kuća, a udari gromova uzrokovali su nekoliko požara