Obavijesti

News

Komentari 45

Izrael je napao centar Bejruta! Ubijena tri člana Narodne fronte za oslobođenje Palestine

Izrael je napao centar Bejruta! Ubijena tri člana Narodne fronte za oslobođenje Palestine

Izrael je i noćas gađao Libanon. Prvi put su napali van granica južnog Bejruta. U nedjelju je Izrael napao i Jemen, točnije uporišta Huta u toj zemlji

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
NOVI NAPAD

Kako javlja libanonska novinska agencija NNA, izraelska vojska upravo je izvela novi zračni udar u okrugu Chiyah u južnom predgrađu Bejruta.   

BIDEN: MORA SE

SAD je pozvao na diplomatsko rješenje sukoba u Libanonu, no također je dozvolio pojačanje za svoju vojsku u regiji. Američki predsjednik Joe Biden je na pitanje može li se sveopći rat na Bliskom istoku izbjeći odgovorio: "Mora se". Kazao je da će razgovarati s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom.

'SAD RADI NA OBRANI'

Više od 100 ljudi ubijeno je jučer diljem Libanona u izraelskim napadima, prema tamošnjem ministarstvu zdravstva. Bidenova administracija je u nedjelju navečer rekla kako je zabrinuta da Iran planira osvetnički napad jer je Izrael ubio vođu Hezbolaha Hassana Nasrallaha. SAD je također rekao da radi s Izraelom na obrani.

VOĐA HAMASA U LIBANONU MRTAV

Vođa Hamasa u Libanonu ubijen je u izraelskom napadu, objavila je palestinska militantna skupina. Fateh Sherif Abu el-Amin poginuo je zajedno s nekim članovima svoje obitelji u napadu na jugu Libanona, rečeno je.

Hamas je rekao da je njihov vođa ubijen zajedno sa svojom suprugom, sinom i kćeri  u napadu na njihovu kuću u palestinskom izbjegličkom kampu u južnom gradu Tiru

REAGIRALA S. ARABIJA

Saudijska Arabija je rekla da "stoji uz libanonski narod" nakon izraelskih napada na zemlju. Ovo je prvi put da je Saudijska Arabija javno komentirala situaciju u Libanonu otkako je Izrael ubio vođu Hezbolaha Hassana Nasrallaha.

Komentari 45