Obavijesti

News

Komentari 42

Izrael lansirao veliki napad na Hezbollah u Libanonu: 'U akciju smo poslali oko 100 aviona...'

Izrael lansirao veliki napad na Hezbollah  u Libanonu:  'U akciju smo poslali oko 100 aviona...'

“Promatrali smo Hezbollahove pripreme za velike napade na izraelski teritorij”, tvrdi izraelska vojska.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

izrael 01:41
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
11:57

Napad bez većih posljedica?

Hezbollah je u nedjelju ispalio više od 300 raketa na Izrael. Iz Izraela stižu informacije kako ovaj veliki napad Hezbollaha nije napravi veću štetu...

10.31

Novi napad

Izraelska vojska objavila je kako je izvršila nove napade na položaje Hezbollaha u Libanonu, piše Guardian.

- Pogođene su lokacije na jugu Libanona kako bi se uklonila prijetnja - tvrde iz izraelske vojske.

09:24

VIDEO Izraelska vojska objavila snimke udara na Hezbollah:  Učinit ćemo sve da se obranimo

Hezbollah je u nedjelju lansirao stotine raketa i dronova prema Izraelu u znak odmazde za atentat na svojeg zapovjednika u Bejrutu prošlog mjeseca, objavila je ova teroristička skupina. Izraelski zrakoplovi gađali su mete u Libanonu neposredno prije napada jer je vojska procijenila da se Hezbollah sprema započeti napad.

Ovdje više o temi

08:53

'Činilo se kao da je apokalipsa': Hezbollah napao Izrael s 320 raketa. Izrael poslao avione...

Hezbollah je u nedjelju lansirao stotine raketa i bespilotnih letjelica prema Izraelu u znak odmazde za atentat na zapovjednika u Bejrutu prošlog mjeseca, objavio je pokret koji ima potporu Irana, dok se izraelska vlada sastala kako bi pripremila odgovor.

Izraelski zrakoplovi gađali su mete u Libanonu neposredno prije napada jer je vojska procijenila da se Hezbollah sprema započeti napad.

"Oko 100 izraelskih borbenih zrakoplova pogodilo je tisuće Hezbolahovih raketnih bacača u južnom Libanonu koje su bile usmjerene prema sjevernom i središnjem Izraelu", rekla je vojska u nedjelju.

Više od 40 lansirnih lokacija u Libanonu pogođeno je tijekom ranih jutarnjih napada, navodi se u izraelskom priopćenju.

U izraelskom zračnom napadu na automobil u gradu Khiamu na jugu Libanona u nedjelju je poginula jedna osoba, priopćile su lokalne vlasti. Hezbollah je rekao da je lansirao više od 320 raketa kaćuša prema Izraelu.

Objavio je Hezbollah i da je završio "prvu fazu" odgovora na atentat na Fuada Šukra, višeg zapovjednika u Bejrutu, ali da će puni odgovor potrajati "neko vrijeme".

Očekivanja eskalacije između dviju strana porasla su otkako je prošlog mjeseca u raketnom napadu na Golansku visoravan, koju je Izrael okupirao, poginulo 12 mladih Izraelaca, a izraelska vojska kao odgovor ubila Šukra u Bejrutu.

Izraelski vojni radio, pozivajući se na dužnosnike obrane, rekao je da je vojska procijenila da se Hezbollah pripremao ispaliti stotine projektila na središnji Izrael u napadu planiranom za 5 sati ujutro.

Oko 100 izraelskih zrakoplova osujetilo je raketne napade Hezbolaha, započevši napad pola sata prije toga, navodi se u izvješću i dodaje da je vojska procijenila da je napad Hezbolaha koji je uslijedio bio "improviziran".

08:29

Poruka Netanyahua

Spremni smo na sve da zaštitimo našu zemlju. Želimo da se stanovnici sjevera Izraela mogu vratiti u svoje domove. Tko nama naudi, mi naudimo njima, kazao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu o izraelskom napadu na Libanon.

Podsjećamo, Hezbollah je ranije objavio kako su prema Izraelu lansirali 320 raketa prema vojnim ciljevima. 
 

Komentari 42