Obavijesti

News

Komentari 29

Izašao iz zatvora pa dan nakon s nožem krenuo u novu pljačku: Turisti ga pokušavali zaustaviti

Izašao iz zatvora pa dan nakon s nožem krenuo u novu pljačku: Turisti ga pokušavali zaustaviti

Nakon provedenog istraživanja muškarac je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzoniku

VIDEO

Splitska policija izvijestila je kako je brzom reakcijom policije uhićen kradiljivac. Kasnije se doznalo da je muškarac samo dan ranije pušten iz zatvora. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

U subotu, 20. srpnja 2024.godine oko 13:30 sati zaprimljena je dojava da je nepoznati muškarac u Splitu ušao u  turističku agenciju i uz prijetnju noža zatražio novac nakon čega mu je djelatnica predala novčanik. Muškarca su pokušala zaustaviti dva strana državljana s kojima se naguravao i pali su na tlo, nakon čega je udario jednog od njih, uzeo s poda nož koji mu je pao i pobjegao je s mjesta događaja.

Nakon zaprimljene informacije utvrđen je identitet muškarca i policijski službenici su započeli s traganjem. Utvrđeno je da je počinitelj osoba koja je da je do sada evidentirana za teška kaznena djela i da posjeduje nož.
Intenzivno traganje na terenu dovršeno je tijekom večeri, policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije Split pronašli su ga i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je dan ranije izašao iz zatvora.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 28-godišnjak u subotu, 20. srpnja 2024.godine na području Splita ostvario obilježja dva imovinska kaznena djela.

U 13:15 sati u cilju stjecanja protupravne imovinske nepoznatim predmetom provalio vanjska vrata prenoćišta, ušao unutra, kratko se zadržao i nije uspio ništa otuđiti, da bi 13:30 sati u cilju stjecanja protupravne imovinske uz prijetnju noža zatražio od djelatnice agencije novac, a ona mu je u strahu za svoj život predala novčanik iz kojeg je uzeo 130 €.
 
Nadalje, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je od 14.lipnja 2024. do 17.lipnja 2024. u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi iz stana otuđio mobitel, nakon čega je u unutrašnjosti stana polomio umivaonik, drvenu policu i kliznu stjenku od tuša u kupatilu tako da su isti neuporabljivi, pričinivši štetu od 1.229,00 €.
 
Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 28-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela Razbojništvo, Krađa, Oštećenje tuđe stvari i Teška krađa u pokušaju, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzoniku u nedjelju poslijepodne.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere