Obavijesti

News

Iza Bandića ostale kći i supruga, od nje se fiktivno rastao: 'Nikad nismo zajedno išli na godišnji...'

Iza Bandića ostale kći i supruga,  od nje se fiktivno rastao: 'Nikad nismo zajedno išli na godišnji...'

Milan Bandić i supruga rijetko su se zajedno pojavljivali u javnosti. Bili su se i rastali, ali ispostavilo se da je to bio samo potez da ona dođe do stana pod povoljnijim uvjetima

VIDEO

Za mene je on savršen muškarac. Zajednički dijelimo ljubav prema obitelji, koju smatramo svojim najvećim blagom, i poštujemo kršćanske vrijednosti. Imam osjećaj za pravdu i potrebe običnih ljudi, što jest blisko socijaldemokraciji, ali i socijalnom nauku Katoličke crkve.

Bio je to jedan od rijetkih istupa Vesne Bandić, supruge pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, u Večernjem listu, neposredno pred predsjedničke izbore na kojima je Bandić bio kandidat.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tada je, na pitanje što misli o ocjenama da njen suprug nije dovoljno kultiviran i obrazovan rekla:

- Ako vođenje Zagreba prema naprednoj europskoj metropoli nije dovoljan dokaz, onda ne znam što bi još trebalo učiniti. Milan je diplomirao politologiju, što mu je bila svojevrsna nadogradnja za urođeni politički talent. Šarmantan je i energičan - kazala je.

Milan i Vesna Bandić rijetko su se zajedno pojavljivali u javnosti. Bilo je to tek u probranim kulturnim prigodama ili na glasovanjima na izborima. O njihovom braku se nije znalo mnogo. Ona je Zagrepčanka, a s Milanom se upoznala na plesnjaku, Jednom je izjavila kako nikad zajedno nisu otišli na godišnji odmor. Imaju kći Anamariju. 

Tijekom noći na nedjelju brojni Bandićevi suradnici i prijatelji dolazili su izraziti sućut supruzi u njihov stan u Bužanovoj.

Fiktivno se rastali zbog stana

Bandićeva supruga je u središte pozornosti dolazila zbog afera s nekretninama. Čuvena je njihova rastava braka sredinom '90-ih. 

Bandić se 1996. fiktivno rastao od svoje supruge Vesne da bi ona mogla po povoljnim uvjetima otkupiti stan od 38 kvadrata u Preradovićevoj ulici u Zagrebu gdje je živjela njena baka. Vjenčali su se opet 2003. godine, a Bandić je tvrdio da su postojale 'određene nesuglasice' zbog kojih je od supruge bio odvojen sedam godina. 

Savjetovali su mu da uspori: Prebolio moždani udar, zbog Putina je ignorirao lom noge
Savjetovali su mu da uspori: Prebolio moždani udar, zbog Putina je ignorirao lom noge

Aferu s kupovanjem nekretnina imali su i prošle godine. Kako je tada otkrio Index, Vesna Bandić kupila je stan od 68,52 kvadrata u Centru Zagreba, na Trgu Petra Petretića, u elitnom dijelu Zagreba. Vesna Bandić ga je kupila od obiteljskih prijatelj Željka i Dragice Šelendić za 854 tisuće kuna. No, većina je novca, 720 tisuća kuna, odmah isplaćena na račun. Kupili su ga za Bandićevu kćer Ana-Mariju koja se upisala kao vlasnica. 

Radi se o stanu na drugom katu zgrade sagrađene 2006. godine koji su platili za svega 1474 eura po metru kvadratnom. Vještak za nekretnine rekao je za tada da stan vrijedi barem dvostruko više od cijene koju su ga Bandići platili. 

No, u imovinskoj kartici Milana Bandića nije bilo nikakvih naznaka odakle Vesni Bandić na računu 720 tisuća kuna. Naime, Bandići za kupovinu stana nisu uzeli kredit što znači da su ga kupili s novcem kojeg su imali na računu ili u gotovini.

Bandićev život u slikama: Od matičara na vjenčanjima do apsolutnog gazde metropole
Bandićev život u slikama: Od matičara na vjenčanjima do apsolutnog gazde metropole

Prodavatelj stana bio je Željko Šelendić, nekad jedan od najbogatijih zagrebačkih obrtnika.

Bandić je tada prijavio da je izvor novca nasljedstvo. Objasnio je kako je supruga prodala nekretninu u Preradovićevoj ulici, u kojoj se i rodila. Bilo je sporova o nekretnini, ali kad su oni završili, prodana je.

Pokretanje videa...

Preminuo Milan Bandić 01:01

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Dr. Redžepi: Jeli smo i Bandić se samo srušio. Oživljavao sam ga. Bio je još živ kad je došla Hitna
'OŽIVLJAVAO SAM BANDIĆA'

Dr. Redžepi: Jeli smo i Bandić se samo srušio. Oživljavao sam ga. Bio je još živ kad je došla Hitna

Ekskluzivno donosimo ispovijest liječnika s Jordanovca koji je oživljavao Milana Bandića. Kaže da je bio u društvu s njim kad je bivšem gradonačelniku pozlilo.

Bandićevi zadnji dani: Bio na pogrebu Saračeviću i obišao Peščenicu: 'Ona mi je pri srcu'
RADIO U SVOM STILU

Bandićevi zadnji dani: Bio na pogrebu Saračeviću i obišao Peščenicu: 'Ona mi je pri srcu'

Milan Bandić u zadnjoj objavi na facebooku u subotu čestitao je skijašu Filipu Zubčiću na velikom uspjehu. Prije toga objavio je post o svemu što je napravio na Peščenici, kvartu u kojem je živio
Milan Bandić opet nije izgubio izbore. Niti je otišao u zatvor.
BANDIĆEVA SMRT

Milan Bandić opet nije izgubio izbore. Niti je otišao u zatvor.

Vladao je dugo, njegov odlazak očekivao se još dulje, a na kraju Milan Bandić otišao je naglo, zbog srčanog udara. Otišao je dva mjeseca prije izbora koje je trebao izgubiti i prije presuda koje su ga trebale osuditi.