Obavijesti

News

Komentari 19

Ivan Turudić, poput nekad Mladena Bajića, počinje hvatati samo HDZ-ove političke mrtvace

Ivan Turudić, poput nekad Mladena Bajića, počinje hvatati samo HDZ-ove političke mrtvace

Nije više vijest da su HDZ-ovi zastupnici ili šefovi državnih firmi uhićeni. Sada je vijest da su neposredno prije uhićenja nenadano podnijeli ostavke. Tako se radilo i u eri Ive Sanadera kad je Bajić lovio samo bivše.

VIDEO

U godinama nabujale HDZ-ove korupcije u eri Ive Sanadera glavni državni odvjetnk Mladen Bajić izgradio je reputaciju na hvatanju političkih mrtvaca.

Onih koje je HDZ izbacio s položaja prije nego što ih je Bajić ulovio u mrežu.

Danas se ponavlja isti motiv.

Prošloga tjedna uhićen je bivši predsjednik Uprave Hrvatski cesta Josip Škorić koji je podnio ostavku na tu dužnost prije samo mjesec dana, kao da je slutio što mu se sprema, a jutros je uhićen Josip Šarić, HDZ-ov gradonačelnik Otoka koji je prije samo tjedan dana nenadano podnio ostavku na mjesto zastupnika u Hrvatskom saboru.

Kao da je i on znao što mu se sprema.

I tako, Turudić je krenuo graditi karijeru na hvatanju odbačenih ili otpisanih, kako bi omogućio Andreju Plenkoviću da hladan kao špricer dočeka uhićenja i pozove se na Statut HDZ-a koji će se obračunati s mangupima u njihovim redovima.

Nema iznenađenja

Nema više iznenađenja u vidu Darka Horvata i Borisa Miloševića, zbog čijih je nenadanih i nenajavljenih uhićenja Plenkoviću preskakalo srce, rušio se gard, padao rejting i zbog kojih je morao telefonom pozivati na red Turudićevu prethodnicu Zlatu Hrvoj Šipek.

Sada najprije saborski zastupnik ili šef uprave podnese ostavku, pospremi ladicu, podigne ruke iznad glave, klekne na cestu i čeka da mu Uskok i DORH nataknu lisičine. A Plenković spremno dočeka vijesti o novim uhićenjima članova njegove stranke, njegovih saborskih zastupnika, njegovih gradonačelnika, njegovih direktora državnih poduzeća.

Neki zlobnici mogli bi iz ovih nedavnih primjera izvući zaključak kako informacije iz istraga više ne cure u medije, što je toliko nerviralo Plenkovića da je progurao lex AP, već cure prema HDZ-ovcima koji su predmeti istraga, kako bi oni mogli na vrijeme dati ostavku.

Nakon što je Plenković progurao imenovanje Turudića na čelo DORH-a.

Uhićenja čekaju ostavke

I odjednom, HDZ-ovci podnose ostavke neposredno prije uhićenja - ili se uhićenja tempiraju dok se ostavke ne podnesu - a Plenković više nije izložen neugodnim iznenađenjima zbog uhićenja njegovih ljudi, već stigne hladno prokomentirati privođenje onih koji više nisu njegovi ljudi.

Kao da ga sad više frustrira činjenica da mediji ne veličaju u dovoljnoj mjeri njegova postignuća, od činjenice da njegovi HDZ-ovci ponovno, u koloni po jedan, ulaze u policijske marice.

Ne bi li trebalo biti obrnuto?

Čini se da od dolaska Ivana Turudića na čelo DORH-a premijer Plenković više nema velikih razloga za zabrinutost i nervozu. 

Iako, nije ni Ivo Sanader previše strahovao u eri Mladena Bajića, sve dok ga HDZ nije bacio pod noge "hvataču političkih mrtvaca". 

Hoće li se povijest i ponoviti? 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

'Hrvatska flota ne bi izdržala ni 5 minuta u Crnom moru, a naše Rafale mogu gađati i praćkom'
PAVLE KALINIĆ ZA N1

'Hrvatska flota ne bi izdržala ni 5 minuta u Crnom moru, a naše Rafale mogu gađati i praćkom'

Mi smo zemlja na moru, a nemamo nijednu podmornicu. Odgovorno tvrdim da bi ta naša ratna flota, da uđe u Crno more kao neprijateljska snaga izdržala ravno pet minuta, kaže Pavle Kalinić.

Drama u šibenskom akvatoriju: 'Napala ga je barakuda, liječnici se bore da Slovencu spase vid...'
DETALJI STRAŠNOG NAPADA

Drama u šibenskom akvatoriju: 'Napala ga je barakuda, liječnici se bore da Slovencu spase vid...'

Kod otočića Blitvenice slovenski ronioc lovio je ribu podvodnom puškom kad mu se barakuda zabila u masku, koja je prsnula i teško ga ozlijedila