Obavijesti

News

Komentari 7

Istraživanje pokazalo: HDZ u prednosti nad strankama, raste potpora Zoranu Milanoviću

Istraživanje pokazalo: HDZ u prednosti nad strankama, raste potpora Zoranu Milanoviću

Na vrhu ljestvice najpozitivnijih hrvatskih političara je predsjednik Republike Zoran Milanović s izborom od 21,2 posto ispitanika, a predsjednik Vlade Andrej Plenković je drugi

VIDEO

Novi CRODEMOSKOP pokazao je kako HDZ nastavlja imati prednost ispred drugih stranaka. Mjerenje rejtinga stranaka provedeno između 1. i 4. listopada za RTL pokazuje kako je HDZ zabilježio izbor od 26,9 posto (u rujnu 27,3 posto) ispitanika. Na drugom mjestu je SDP s 21,6 posto (prema rujanskih 21,2 posto) dok treće mjesto drži platforma Možemo! s izbornom podrškom od 8,6 posto (prošli mjesec 8,4 posto).

Most ostaje na četvrtom mjestu, a u ovomjesečnom mjerenju bilježi podršku od 6,1 posto (u rujnu 7 posto).

Domovinski pokret našao se na petom mjestu s podrškom od 4,5% (u rujnu 4,6%). Rascjep u Domovinskom pokretu još je prošli mjesec smanjio potporu ove stranke, najprije na 4,6 posto, a na sličnoj se razini zadržala stranačka podrška i u ovomjesečnom mjerenju (4,5 posto). Novonastala stranka DOM i Nacionalno okupljanje (DOMiNO) u prvom je mjerenju nakon osnutka zabilježila izbornu podršku od 1,9 posto (što je nešto iznad prvih mjesečnih mjerenja za novonastale stranke zabilježenih u posljednjih četiri godine).

Na vrhu ljestvice najpozitivnijih hrvatskih političara je predsjednik Republike Zoran Milanović s izborom od 21,2 posto ispitanika (u odnosu na 19,9 posto iz rujna). Predsjednik Vlade Andrej Plenković je drugi na ljestvici najpozitivnijih hrvatskih političara i to s izborom od 14,8 posto (prema 15,7 posto iz prošlog mjerenja u rujnu). Na treće se mjesto ponovo vratila Marija Selak Raspudić s izborom od 2,9 posto (prema prošlomjesečnih 2,6 posto).

Četvrto mjesto s izborom od 2,5 posto drži predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković (u rujnu 0,8 posto). Božo Petrov je peti izbor s 2,2 posto (prije mjesec dana 2,5 posto). Među 10 top političara još su: Ivan Penava (1,7 posto), Biljana Borzan (1,6 posto), Branko Bačić (1,5 posto), Siniša Hajdaš Dončić (1,4 posto) i Tomislav Tomašević (1,3 posto). Među 10 najpozitivnijih hrvatskih političara pet je predsjednika stranaka (HDZ, SDP, Možemo!, Domovinski pokret i Most), dva člana Vlade, predsjednik Republike, predsjednik Sabora, te jedna eurozastupnica.

Ljestvicu najnegativnijih hrvatskih političara i dalje uvjerljivo predvode čelni ljudi države, premijer Plenković i predsjednik Milanović. Na samom vrhu ove ljestvice je Andrej Plenković s izborom 33,8 posto (u odnosu na 33,2 posto iz rujna). Predsjednik Milanović je na drugom mjestu ove "negativne ljestvice" s izborom od 15,5 posto (u rujnu 16,3 posto). Treće mjesto i dalje drži predsjednik DP-a Ivan Penava s izborom od 5,3 posto (prema 5,2 posto u rujnu).

Na četvrtom mjestu slijedi Nikola Grmoja s izborom od 1,8 posto (u rujnu 0,2 posto). Milorad Pupovac je peti s izborom od 1,5 posto (prema 2,9 posto iz prethodnog mjerenja), a jednak izbor ovaj mjesec bilježi i Gordan Jandroković (1,5 posto u rujni i u listopadu). U top 10 najnegativnijih domaćih političara još su: Hrvoje Zekanović i Željka Markić (oboje po 1,4 posto), Tomislav Tomašević (1,1 posto) i Ivan Anušić (1,0 posto).

Među 10 najnegativnijih hrvatskih političara tri su predsjednika stranaka (HDZ, Možemo, Domovinski pokret), premijer, predsjednik Republike i predsjednik Sabora, dva člana Vlade, istaknuti predstavnik najbrojnije nacionalne manjine u zemlji, te zaštitno lice najprisutnije konzervativne udruge. .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Potresna ispovijest za 24sata: 'Moja kći ostala je bez mame u poplavi. Supruga je bila trudna'
EKSKLUZIVNO: DETALJI TRAGEDIJE U BiH

Potresna ispovijest za 24sata: 'Moja kći ostala je bez mame u poplavi. Supruga je bila trudna'

Ajla je bila u sedmom mjesecu trudnoće, a iza sebe je ostavila kćerku Dalalu (5): 'Mala se spasila, a kako, to samo dragi Bog zna. Bila je sva krvava i teško ozlijeđena', rekao je suprug Dino
Ulica koja je jučer potopljena u Podgori za vrijeme Austro-Ugarske bila je - bujični potok!
FOTO: STRAŠNA NEPOGODA

Ulica koja je jučer potopljena u Podgori za vrijeme Austro-Ugarske bila je - bujični potok!

Spoj prirodnih nepogoda i loših infrastrukturnih rješenja doveo je do ozbiljnih posljedica za stanovnike Podgore