Obavijesti

News

Komentari 24

Irkinju u Dubaiju prebio suprug, jedva ostala živa. A optužili su je da je pila?! 'Samo želi doma'

Irkinju u Dubaiju prebio suprug, jedva ostala živa. A optužili su je da je pila?! 'Samo želi doma'
5

U Dubaiju su inače zakoni jako strogi, ali i nepravedni pa često oni koji prijave napad ili silovanje zapravo završe iza rešetaka, dok napadači ne budu procesuirani

VIDEO

Tori Towey (28) bacili su u ćeliju u Dubaiju i optužili je da je pila alkohol i da se pokušala ubiti. No kako prenose britanski mediji, irsku stjuardesu u Dubaiju je prebio njezin suprug i jedva je ostala živa, a uhitili su je kad je pokušala otići iz zemlje.

U Dubaiju su inače zakoni jako strogi, ali i nepravedni pa često oni koji prijave napad ili silovanje zapravo završe iza rešetaka, dok napadači ne budu procesuirani.

'Ona samo želi doma'

Kako piše Mirror, Irkinja je nakon brutalnog napada izašla iz bolnice i htjela je napustiti Dubai, ali tada su je uhitili i optužili je za konzumaciju alkohola i pokušaj samoubojstva.

Prijeti joj višegodišnji zatvor, a uskoro joj počinje suđenje. Organizacije za ljudska prava apeliraju na irsku vladu da se uključi u slučaj i da je spase. Tori je diplomirala na sveučilištu u Dublinu nakon čega se preselila u Dubai gdje je počela raditi kao stjuardesa za Emirates Airlines. Radha Stirling iz organizacije za ljudska prava rekla je da se sve mora učiniti da se Tori vrati.

- Ona se sjeća da se probudila u vozilu Hitne pomoći. Oko nje je bila i policija. Odveli su je u policijsku stanicu i tamo su je držali satima. Njezina majka je molila irski konzulat da se uključi, ali oni nisu ništa mogli pa je sama sjela na avion i otišla kod kćeri. Sve su dogovorili i planirali napustiti Dubai, ali onda su Tori uhitili i rekli joj da ima zabranu napuštanja Emirata. Sretna je što je živa, bila je prebijena gotovo do smrti. Sad je zapela tamo - rekla je Radha Stirling.

O ovom slučaju raspravljali su i u irskom parlamentu. Oporbena liderica Mary Lou McDonald rekla je da su u Dubaiju uništili njezinu putovnicu i da su joj zabranili napustiti zemlju. Ispričala je kako ju je suprug prebio i pokušao joj slomiti ruku, nekako mu je uspjela pobjeći i tada si je navodno pokušala nauditi, u očaju što joj nitko ne može pomoći. Nju su osudili, a supruga nisu.

- Tamo je sustav takav da ne štiti žene, već ih stavlja u zatvor. Ona je pod nevjerojatnim stresom. Samo želi doći doma. Moramo reagirati i to pod hitno!Ona je naša državljanka, moramo joj pomoći! Ne smijemo dopuštati da tako tretiraju naše državljane - rekla je oporbena liderica u parlamentu.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere