Obavijesti

News

Komentari 0

Iran: 'Nećemo se suprotstaviti Izraelu. Palestina i Libanon imaju dobar kapacitet i snagu'

Iran: 'Nećemo se suprotstaviti Izraelu. Palestina i Libanon imaju dobar kapacitet i snagu'

Izrael je posljednjih dana izveo nekoliko napada na skupine koje podupire Iran, među kojima je i moćni Hezbolah u Libanonu i jemenski hutisti

VIDEO

Iran neće rasporediti borce u Libanonu i u Gazi da bi se suprotstavio svome zakletom neprijatelju Izraelu, reklo je u ponedjeljak iransko ministarstvo vanjskih poslova, dok Izrael nastavlja s napadima na skupine u regiji koje Teheran podržava.

"Vlade Libanona i Palestine imaju dovoljan kapacitet i snagu da se suoče s agresijom cionističkog režima i nema potrebe za raspoređivanjem pomoćnih ili dobrovoljnih iranskih snaga", rekao je glasnogovornik ministarstva Naser Kanani na tjednoj konferenciji za novinare.

Izrael je posljednjih dana izveo nekoliko napada na skupine koje podupire Iran, među kojima je i moćni Hezbolah u Libanonu i jemenski hutisti.

Vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen je u petak u izraelskom napadu na južna predgrađa Bejruta, uporišta šijitskog pokreta koji naoružava i financira Islamska Republika Iran.

Iran: 'Vijeće sigurnosti UN-a pozivamo na hitan sastanak!'
Iran: 'Vijeće sigurnosti UN-a pozivamo na hitan sastanak!'

"Nismo dobili nikakve zahtjeve i znamo da im pomoć naših snaga ne treba", kazao je u ponedjeljak Kanani.

U napadu izvedenom u petak na vođu Hezbolaha u njegovu uporištu u južnome bejrutskom predgrađu ubijen je i brigadni general Abas Nilforušan, zamjenik za operacije čelnika Revolucionarne garde, ideološke vojske Islamske Republike.

"Uzurpatorski cionistički režim neće ostati nekažnjen za zločine koje je počinio protiv iranskog naroda, protiv snaga otpora, iranskih građana i vojnika", rekao je Kanani.

U ponedjeljak je iranski predsjednik Masud Pezeškijan posjetio ured Hezbolaha u Teheranu "da bi ondje odao počast Hasanu Nasralahu", stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici vlade.

Vrhovni vođa Islamske Republike, Ali Hamnei, rekao je da Nasralahov gubitak "neće biti uzaludan", a prvi potpredsjednik Mohamad Reza Aref upozorio je da će rezultirati "uništenjem" Izraela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dječak poginuo u naletu vlaka u Zagrebu. Hodao je na trening?
TRAGEDIJA U BUZINU

Dječak poginuo u naletu vlaka u Zagrebu. Hodao je na trening?

Kako su potvrdili iz policije, dojavu o nesreći dobili su u 8.50 sati te naveli da se radi o maloljetniku. Doznaje se neslužbeno da je išao na trening i prelazio preko pruge

'Imate ovu kovanicu od dva eura? Vrijedi čak 5900 dolara!'
PROVJERITE!

'Imate ovu kovanicu od dva eura? Vrijedi čak 5900 dolara!'

Europska unija u određenim situacijama na tržište plasira posebne kovanice u ograničenim serijama, što s vremenom postaje iznimno vrijedno...