Obavijesti

News

Komentari 28

Inspektori i službeno utvrdili: Šef HEP-a Barbarić je bespravno izgradio svoju vilu na Hvaru

Inspektori i službeno utvrdili: Šef HEP-a Barbarić je bespravno izgradio svoju vilu na Hvaru
3

Frane Barbarić je tvrdio da mu dozvole i nisu potrebne jer je radio samo obnovu stare kuće na poljoprivrednom zemljištu na Hvaru. Inspektori su utvrdili drugačije i primio je rješenje o da mora ukloniti izgrađene objekte

VIDEO

Sada je i službeno. Državni inspektorat nam je potvrdio da je predsjednik uprave HEP-a i potpredsjednik zagrebačko HDZ-a Frane Barbarić bespravno gradio kuću na Hvaru. 

Podsjetimo, prošli mjesec smo objavili priču i fotografije koje pokazuju izgradnju vile na poljoprivrednom zemljištu na otoku Hvaru. Barbarić je tvrdio da se radi samo o rekonstrukciji starog objekta i da zato nije ni tražio građevinsku dozvolu jer je ona nepotrebna. Opovrgnuli su ga iz županijskog odjela za graditeljstvo. Vila  je u drugačijim gabaritima nego stari objekt, s drugačijim krovom, postoje dogradnje, napravljena je dodatna kućica, bazen i znatno promijenjen izgled okoliša na parceli.

Zagreb: Svečano otvorenje novog Končarevog laboratorija za velike električne strojeve i pogone

- Ovim putem Vas obavještavamo kako je provedenim inspekcijskim postupkom na predmetnoj lokaciji utvrđeno izvođenje građevinskih radova bez pravomoćne odnosno izvršne građevinske dozvole, slijedom čega je građevinska inspekcija poduzela zakonom propisane mjere - odgovorio nam je Državni inspektorat.

Te zakonom propisane mjere znače da je Frane Barbarić primio rješenje inspektora da ukloni izgrađeno. Na to rješenje se još može žaliti. Prema rješenju, mora srušiti i maknuti sve što je napravio bez papira. Na poljoprivrednom zemljištu je inače bila stara, legalizirana kuća koju je mogao obnoviti u istim gabaritima. Izvana izgleda kao da je na njenom mjestu sagradio potpuno novu vilu. Ako mu žalba ne prođe, morat će je srušiti. Ako to ne učini, daljnji postupak je da objekt uklanjaju bageri Inspektorata. 

Frane Barbarić je Hvaranin i bliski suradnik premijera Andreja Plenkovića. Ove godine je dobio drugi mandat na čelu HEP-a. Također je i potpredsjednik zagrebačkog HDZ-a. Premijer Andrej Plenković je nakon objave prvih tekstova rekao da se nije stigao baviti slučajem i sve pročitati, te da bi Barbarić sve trebao objasniti. No, osim početnog odgovora, Barbarić se više nije izjašnjavao o vili na Hvaru. 

Hvar: Kuća u vlasništvu predsjednika uprave HEP-a Frane Barbarića

Radove na vili inače izvodi obrt Fjord hvarskog poduzetnika Metkiora Ćurina. Ćurinov obrt je dobio 13,1 milijun kuna vrijedne poslove od HEP-ODS-a. Ćurin nam je rekao da su te dvije stvari nepovezane jer je posao dobio na natječaju kao jedini koji se javio, te da Barbariću ne radi besplatno nego mu izdaje fakture. 

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je ranije potvrdilo da je naložilo izvide u ovom slučaju zbog sumnji na kazneno djelo bespravne gradnje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 28

VIDEO

Nižu se reakcije na smrt Freda Matića! Plenković: Ostavio je dubok trag!  Kosor: Snivaj mirno
1962.- 2024.

Nižu se reakcije na smrt Freda Matića! Plenković: Ostavio je dubok trag! Kosor: Snivaj mirno

Bio je vukovarski branitelj, zatočenik srpskih koncentracijskih logora, ministar branitelja, eurozastupnik i dugogodišnji član SDP-a. Iza njega ostala je supruga Svetlana i sin Sven

VIDEO Kaos na ZG obilaznici! Kamion probio zaštitnu ogradu
PROMET BIO PREKINUT

VIDEO Kaos na ZG obilaznici! Kamion probio zaštitnu ogradu

ZAGREB Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici došlo je do kratkog prekida prometa zbog kaosa koji je nastao. HAK je izvijestio kako se nesreća dogodila između čvorova Sveta Nedelja i Zagreb zapad na 12.km u smjeru Lipovca. Kako doznajemo od PU zagrebačke, dojavu su primili oko 12,30 sati, te da je vozač ozlijeđen, težina ozljeda još nije poznata.
Dramatična snimka iz Zagreba: 'Imao je nož i sjekiru i povlačio se, a oni su mu razbijali auto!'
NEVJEROJATNO

Dramatična snimka iz Zagreba: 'Imao je nož i sjekiru i povlačio se, a oni su mu razbijali auto!'

Kontaktirali smo zagrebačku policiju koja nam je kratko potvrdila da su u četvrtak primili dojavu o ovom incidentu