Imućni Ukrajinac helikopterom sletio je kod Karlovca, čeka ga masna kazna: 'Šokirao nas je' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 108

Imućnog Ukrajinca koji je sletio helikopterom kod Karlovca čeka masna kazna: 'Šokirao nas je'

Imućnog Ukrajinca koji je sletio helikopterom kod Karlovca čeka masna kazna: 'Šokirao nas je'
2

Bogati poduzetnik helikopterom sletio kod Karlovca zbog lova, inspekcija izašla na teren

VIDEO

Skupocjeni helikopter Robinson R66 Turbine u petak se oko podneva prizemljio na jednu od njiva farme Šumbar u vlasništvu PPK Karlovac uz glavnu cestu koja vodi od Karlovca do naselja Rečica. Ukrajinska registracijska oznaka na helikopteru UR-HAA uzbunila je prolaznike koji su odmah pozvali policiju. Na teren je odmah došla policija, ali i druge službe zadužene za nacionalnu sigurnost i sigurnost zračne plovidbe. Pilotu niti posadi nije bilo niti traga, no ubrzo je utvrđeno da je helikopter u vlasništvu imućnog Ukrajinca Igora Mazepa, generalnog direktora investicijske tvrtke Concorde Capital.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Karlovac: Ukrajinski helikopter sletio je na farmu Šumbar 00:42

Ukrajinac je u petak helikopterom letio od Italije do Zagreba za što je imao prijavljen let, no u Zagrebu je natankao gorivo i bez ikakve dozvole i prijave nastavio let do Karlovca. Poželio se malo uživati u lovu i uputio se na državno otvoreno lovište Hrvatskih šuma Pokupski bazen u lov na divlje svinje koji je organizirala agencija koja se bavi lovnim turizmom. No kako doznajemo “nestašluk” je Ukrajincu pomrsio račune i u lov nije niti otišao.

Ukrajinac helikopterom sletio kod Karlovca zbog lova: Stigla je i policija, evo o kome je riječ
Ukrajinac helikopterom sletio kod Karlovca zbog lova: Stigla je i policija, evo o kome je riječ

- Helikopter je tu jučer sletio i zbunio stanovnike koji su odmah pozvali policiju. Uslijed toga vlasnik helikoptera se niti nije pridružio lovu već je sa svojim društvom otišao dalje, a helikopter je ostao - kazao je jedan prolaznik. Helikopter je ograđen policijskom trakom do daljnjeg, a Mazepa čeka “masna” kazna zbog počinjenog prekršaja. U Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe su nam pojasnili ako je počinjen prekršaj pilot može biti kažnjen po Zakonu o zračnom prometu a kaznu može izdati inspektor Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Karlovac: Ukrajinski helikopter sletio je na farmu Šumbar

Na terenu je inspektor Agencije za civilno zrakoplovstvo te će kazna za Ukrajinca biti poznata tek kasnije.

Mazepa je inače veliki ljubitelj Hrvatske i ovdje često boravi. Mazepa je svoju karijeru započeo prije 26 godina kao investicijski bankar u rusko-američka investicijskoj tvrtki Prospect Investments. Sedam godina kasnije osnovao je i postao generalni direktor IC Concorde Capital, a ta je tvrtka do danas zadržala poziciju jedne od tri najbolje investicijske banke u Ukrajini. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 108

VIDEO