Obavijesti

News

Komentari 0

I vatrogasci se opraštaju od motorista poginulih kod Senja: Grega i Mojca, nedostajete nam

I vatrogasci se opraštaju od motorista poginulih kod Senja: Grega i Mojca, nedostajete nam

Hrvatska policija je također izvijestila o nesreći u kojoj je poginuo slovenski bračni par. Navode kako je zbog te tragedije uhićen 79-godišnji motorist iz Slovenije...

VIDEO

Slovensko vatrogasno društvo oprostilo se od preminulog bračnog para motorista. Radi se o Gregoru Poklukaru (53) i Mojci Stare (50) s Bleda, pišu Slovenske novice. Poginuli su u nesreći na Jadranskoj magistrali 21. rujna. 

Za bračnim parom ostalo je dvoje djece. Za njima žali brojna rodbina, prijatelji i kolege vatrogasci. 

- Ne možemo vjerovati da ih više nema - samo je jedan od brojnih komentara.

- Gregor je radio s nama 30 godina - napisali su vatrogasci.

- Grega je bio dugogodišnji operater PGD Bled, vrlo pozitivna osoba, na koju ste se mogli osloniti, čovjek od riječi. Grega i Mojca nedostajat ćete nam. Počivaj u miru - napisali su na Facebooku.

- Obitelji i rodbini izražavamo iskrenu sućut - dodali su u emotivnoj objavi.

Podsjetimo, hrvatska policija je također izvijestila o nesreći. Navode kako je zbog te tragedije uhićen 79-godišnji motorist iz Slovenije koji je 25 minuta prije pogibelji bračnog para, imao nesreću u kojoj mu se prolilo motorno ulje na kolniku. Na to ulje je u nepreglednom zavoju naletio bračni par, motorist i njegova suvozačica. Smrtno su stradali.

- Morao je zvati policiju i obavijestiti da je ulje na cesti i tamo sačekati do njihovog dolaska - rekao je Miron Huljak iz uprave hrvatske prometne policije, pišu Slovenske Novice.

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dana 21. rujna 2024. godine u 14,35 sati na dionici državne ceste broj 8, kod mjesta Donja Klada dogodila se je prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale.

Nesreća se dogodila kada je 53-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake iz smjera Senja u smjeru Karlobaga, te ulaskom u oštri nepregledni zavoj naišao na ulje na kolniku uslijed čega je izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik, udario u zaštitnu metalnu ogradu i izletio izvan kolnika u provaliju.

Na mjestu događaja smrtno su stradali 53-godišnji vozač i 50-godišnja putnica na motociklu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je do prolijevanja motornog ulja na kolniku došlo uslijed prometne nesreće koja se dogodila 21. rujna 2024. godine u 14,10 sati u kojoj je sudjelovao 79-godišnji vozač motocikla slovenske nacionalne oznake, a koji nije poduzeo sve radnje nakon izazivanja prometne nesreće. Vozač motocikla u prometnoj nesreći je lakše ozlijeđen.

Zbog osnova sumnje da je 79-godišnji vozač počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu on je uhićen i biti će predan pritvorskom nadzorniku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Drama u šibenskom akvatoriju: 'Napala ga je barakuda, liječnici se bore da Slovencu spase vid...'
DETALJI STRAŠNOG NAPADA

Drama u šibenskom akvatoriju: 'Napala ga je barakuda, liječnici se bore da Slovencu spase vid...'

Kod otočića Blitvenice slovenski ronioc lovio je ribu podvodnom puškom kad mu se barakuda zabila u masku, koja je prsnula i teško ga ozlijedila
VIDEO Helene pogodila Floridu, ima mrtvih: 'Budite u skloništu, ovo vani ne možete preživjeti!'
'KATASTROFA'

VIDEO Helene pogodila Floridu, ima mrtvih: 'Budite u skloništu, ovo vani ne možete preživjeti!'

Najgori scenarij donosi porast razine mora, pri čemu bi poplave mogle doseći visinu od 6 metara iznad tla