Obavijesti

News

Komentari 66

Hvarani su opet prosvjedovali. Suvlasnik Carpe Diema mjesec dana bit će u istražnom zatvoru

Hvarani su opet prosvjedovali. Suvlasnik Carpe Diema mjesec dana bit će u istražnom zatvoru

Brojni Hvarani, hvarski ugostitelji, izašli su opet na rivu kako bi digli svoj glas protiv nasilja

VIDEO

Sudac istrage u Županijskom sudu u Splitu Vladimir Živaljić odredio je jučer jednomjesečni istražni zatvoru Josipu Ćurkoviću, osumnjičenom da je u subotu napao vlasnika hvarskog restorana Gariful Ivana Gospodnetića i njegovog ribara 'Miju'. Okrivljeniku je na ročištu određen istražni zatvor samo zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Brojni Hvarani, hvarski ugostitelji, izašli su u nedjelju oko 23 sata na rivu kako bi digli svoj glas protiv nasilja. Hvarani su se okupili i sinoć na istom mjestu, a uz prosvjednike čule su se i brodske sirene. Zatražili su odlazak Ćurkovića. Neslužbeno doznaje HRT da je i za večeras najavljen veliki prosvjedni skup protiv nasilja na istom mjestu.

Pokretanje videa...

Hvarani na ulicama zbog krvavog napada. Pred Carpe Diemom skandirali: 'Odlazi!' 00:59

Splitska policija ranije je u ponedjeljak izvijestila da je u nedjelju navečer policijskom nadzorniku predan 62-godišnji muškarac osumnjičen za napad i pokušaj nanošenja teških ozljeda dvojici muškaraca u ugostiteljskom objektu u Hvaru.

Napadnuti vlasnik restorana Gariful: 'Nemojmo se više okupljati. Idemo dalje!'
Napadnuti vlasnik restorana Gariful: 'Nemojmo se više okupljati. Idemo dalje!'

Što se tiče razloga napada, navodno se sve odvilo zbog preglasne glazbe koja je smetala vlasniku Carpe Diema, kojemu je G Spot postao izravna konkurencija. Osim Gospodnetića i Mije, u sukobu je ozlijeđen i jedan od napadača, no sve ozljede su okarakterizirane kao lakše. 

 Iz Carpe Diema su se oglasili te istaknuli da nasilje nikada nije prihvatiljivo rješenje. Dodali su da su spremni otvoriti sva pitanja koja vode prema rješenjima.

- Carpe Diem kao jedan od stupova hvarskog turizma, prepoznatih na globalnoj sceni, koji je i Hvar uvrstio na svjetske top liste turističkih destinacija, provodi sve radnje kako bismo svima osigurali gostoljubivo okruženje. Nastavit ćemo surađivati s lokalnim vlastima kako bismo sačuvali Hvar kao mirnu i sigurnu destinaciju - priopćili su iz kluba.

Tko su akteri brutalnog sukoba u Garifulu: Jedan je imao tigra, drugi posjeduje ozbiljniji dosje
Tko su akteri brutalnog sukoba u Garifulu: Jedan je imao tigra, drugi posjeduje ozbiljniji dosje

Ivan Gospodnetić inače potječe iz ugledne ugostiteljske obitelji te zahvaljujući svom predanom radu u Gariful godinama privlači brojne domaće, ali i svjetske zvijezde poput Michaela Jordana, Jona Bon Jovija, Vladimira Klička, Neila Patrick Harrisa, Toma Cruisea, Lea Messija...

Javnost ga pamti i zbog slučaja s tigrom koji je snimljen na trajektu za Split u srpnju 2021. godine. Ispostavilo se da je Simba bio kod Gospodnetića tek privremeno, udomljen kao beba na njegovoj privatnoj životinjskoj farmi, dok njegov pravi vlasnik iz Križevaca ne napravi nastambu za njega. Uhićeni Josip Ćurković, pak, ima nešto ozbiljniji dosje. Tako je prije deset godina pred svojim objektom u Crikvenici nasrnuo na grupu muškaraca i ženu koja je bila s njima, a potom i na policajce koji su bili u redovnoj ophodnji i koji su ga pokušali smiriti. Silovito im se opirao i udarao ih, pri čemu je jednog pogodio šakom u glavu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 66

VIDEO

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Građanima su stigla upozorenja na mobitele...
STRUČNJACI UPOZORAVAJU

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Građanima su stigla upozorenja na mobitele...

Prognostičari su za danas najavili postupno naoblačenje, prvo u Istri. U noći na ponedjeljak zahvatit će ostatak Hrvatske, a očekuje se obilna kiša, lokalno i olujno nevrijeme.

Užas A3: Pretrčavao autocestu pa ga pokosio i usmrtio auto
JOŠ NE ZNAJU IDENTITET

Užas A3: Pretrčavao autocestu pa ga pokosio i usmrtio auto

U subotu, 7. rujna oko 21.30 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, na području Novske, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, javila je policija.
Kaos kod Rijeke: U sudaru dva vozila poginuo muškarac.  Na A7 izgorio BMW, stvorile se kolone
DVIJE PROMETNE NESREĆE

Kaos kod Rijeke: U sudaru dva vozila poginuo muškarac. Na A7 izgorio BMW, stvorile se kolone

Prometna nesreća oko 11 sati dogodila se između čvorova Sveti Kuzam i Draga, na 32. km u smjeru Rupe, a muškarac je preminuo