Obavijesti

News

Komentari 70

Hvalio ga: Zbog Tuđmana se posvađali u Skupštini Srbije

Hvalio ga: Zbog Tuđmana se posvađali u Skupštini Srbije
1

Marko Atlagić iz Srpske napredne stranke u Skupštini je kolegama naveo Franju Tuđmana kao primjer “za pravilno vođenje države”. Skupština je burno reagirala

VIDEO

Marko Atlagić iz Srpske napredne stranke u Skupštini je kolegama naveo Franju Tuđmana kao primjer “za pravilno vođenje države” i “dobro rješavanje kadrovskih problema”. Većina se zaprepastila:

- Dat ću vam primjer jedne susjedne države. Njihova predsjednika nerado spominjem, ali bio je u pravu. Radi se o Franji Tuđmanu koji je najboljem poznavatelju međunarodnog prava rekao da će mu biti ministar vanjskih poslova dok Hrvatska ne bude međunarodno priznata - rekao je Atlagić, dodajući da je "Tuđman, čim je priznata neovisnost Hrvatske, smijenio tog eksperta i postavio ga za rektora".

- To je vođenje politike. To je ta nova politika koju vi ne možete shvatiti, takav jedan ministar može obaviti jedan zadatak najbolje u ovoj zemlji - pojasnio je Atlagić i izazvao buru negodovanja drugih zastupnika koji su ga optužili da je "uvrijedio" skupštinu jer  "za 24 godine parlamentarizma u Srbiji nije se dogodila takva uvreda za Skupštinu da se kao primjer za pravilno uređenje i vođenje države navodi Franjo Tuđman".

- To je šokantno za ovu Skupštinu, ne znam prijeti li Atlagić da će netko od razriješenih ministara postati rektor, to valjda u ovoj zemlji tehnički nije moguće - grmio je jedan od zastupnika i dodao kako ne smije ni zamisliti "koliko bi smiješno bilo da osoba kvalifikacija Tomislava Nikolića postavlja rektora".

Napadnuti Atlagić je objasnio kako je ono što misli o Tuđmanu objavio u mnogim časopisima, da je "on 99 posto fašist, ali svaki fašist ima nešto što je dao znanosti ili nečem drugom - biologiji".

- Što je to jedan posto dobroga Tuđman učinio za Srbe u Hrvatskoj, a što Hitler ili Musolini za čovječanstvo?! Ovo je uvreda srpskom narodu iz Hrvatske i srpskom narodu uopće. Ni u Hrvatskom saboru se Tuđman ne citira. Nije završio u Haagu samo zato što nije živ. I ovo je paradigma svega što slušamo posljednjih godinu dana od zastupnika SNS-a - mudruje zastupnik Predrag Mirković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 70

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio