Obavijesti

News

Komentari 18

Humanost jača od mržnje: Izraelci spasili Palestinke

Humanost jača od mržnje: Izraelci spasili Palestinke
4

Izraelski kardiokirurzi s palestinskim kolegama u srijedu su operirali tri palestinske djevojčice u dobi od osam mjeseci te četiri i sedam godina

VIDEO

Ovdje nije bila važna politika, nego samo humanost, rekao je dr. Akiva Tamir, šef kardiološkog odjela bolnice u izraelskom gradu Holonu kraj Tel Aviva. Izraelski kardiokirurzi s palestinskim kolegama u srijedu su operirali tri palestinske djevojčice u dobi od osam mjeseci te četiri, odnosno sedam godina. Dvije djevojčice imale su rupu na srcu, a jedna urođenu srčanu manu. Sve tri su dobro i uspješno se oporavljaju.
- Zahvaljujem dragom Bogu i ovim dobrim ljudima - rekla je majka djevojčice Rajed Abu Radwan (4), nježno je držeći za ruku.
Izrael je u srpnju prošle godine, nakon sukoba s Palestincima, stanovnicima Gaze zabranio prelaziti granicu. Dopuštenje mogu dobiti samo u iznimnim situacijama, poput ove.
Operacije su dio programa u fundaciji “Spasimo dječja srca”. Od njezina osnutka 1996. do sada operirano je više od 900 djece iz Gaze, te više od 1000 iz ostalih arapskih zemalja i Afrike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku