Ukupna težina superburgera je dva kilograma, a pola te težine otpada na veliki komad pljeskavice. Promjer je 33 centimetara i izgledom podsjeća na veliku pizzu
Hrvatski superburger: Nikome još nije uspjelo sam ga pojesti
Jednom smo ga nas petorica, a svi imamo veliki apetit, pokušali pojesti. Moram vam reći da smo jedva uspjeli, rekao nam je ugostitelj Oliver Klinac (30) iz Zagreba.
S poslovnim partnerom Sašom Vezmarom (33) uspio je napraviti vjerojatno najveći hrvatski cheeseburger.
Ukusna delicija uskoro je postala hit Cateringa Mia u zagrebačkom Španskom. A tajna je, ističe Klinac, osim u uvijek svježim namirnicama, u umaku. Priznao je kako, kao u svakom cheeseburgeru ima majoneze i kečapa, ali nam tajnu trećeg sastojka umaka nije želio otkriti. Uz zagonetni smiješak rekao nam je kako mu se gosti upravo zbog te tajne uvijek vraćaju i, naravno, uvijek traže supercheeseburger.
Iako nude uobičajena jela poput pizze, sendviča, tjestenina, jela na roštilju i palačinaka, ni za čim gosti nisu poludjeli kao za superburgerom.
- Prvo smo radili cheeseburger od jednoga kilograma, a onda sam pomislio ‘pa zašto ne bismo napravili i jedan od dva kilograma’. I eto, uspjeli smo. Znao sam da imamo nešto super, ali da će toliko oduševiti ljude, nisam očekivao – ponosan je Oliver na svoj kulinarski uspjeh Hrvatski megaburger s mesom i sirom težak je više od dva kilograma. Oliver je predvidio da će biti idealan za četvero ljudi, ali i šestero se dobro najede.
I sami smo se uvjerili u nevjerojatno brzu pripremu hrvatskog superburgera.
Oliver je za samo dvije minute ispekao kilogram mesa. Isto toliko pekao je pecivo. Potom je dodao luk, krastavce, rajčicu, zelenu salatu...
I za deset minuta burger je bio gotov. Sljedećih pola sata nitko od nas nije govorio, uživali smo u odličnom okusu megaburgera. Stoji 100 kuna.