Obavijesti

News

Komentari 11

Hrvatska se 'crveni', pale se alarmi: I sutra nas čeka pržiona, popodne moguć i pokoji pljusak

Hrvatska se 'crveni', pale se alarmi: I sutra nas čeka pržiona, popodne moguć i pokoji pljusak
3

Za većinu Hrvatske sutra se pali crveni meteoalarm zbog iznimno visokih temperatura. Trenutno smo na vrhuncu toplinskog vala, a za gotovo cijelu Hrvatsku označena je najveća razina opasnosti zbog velikih vrućina

VIDEO

Pretežno sunčano i poslijepodne u većini krajeva vrlo vruće. U unutrašnjosti nestabilno, uz jači razvoj oblaka lokalno pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u Gorskoj i središnjoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Dalmacije, navečer i na sjeveru zemlje. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni. Najniža temperatura zraka od 18 do 23, na Jadranu između 24 i 28 °C. Najviša od 33 do 38 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak.

Za većinu Hrvatske sutra se pali crveni meteoalarm zbog iznimno visokih temperatura. Trenutno smo na vrhuncu toplinskog vala, a za gotovo cijelu Hrvatsku označena je najveća razina opasnosti zbog velikih vrućina.

Crveno upozorenje na toplinski val trajat će sve do nedjelje. Do kraja tjedna atmosfera neće biti potpuno stabilna pa će uz umjeren razvoj oblaka ponegdje biti pljuskova i grmljavine. U nekim dijelovima zemlje temperature po noći neće padati ispod 25 stupnjeva što će mnogima otežati spavanje.

U četvrtak će se nad Hrvatskom zadržavati vruć zrak, a zbog blizine plitke ciklone atmosfera neće biti posve stabilna.

Na istoku zemlje pretežno sunčano i danju vrlo vruće pa će na snazi biti crveno upozorenje zbog visoke temerature zraka. Najviša dnevna temperatura između 35 i 38 stupnjeva.

Podjednako vruće bit će i u središnjim krajevima. Sredinom dana i poslijepodne uz umjeren razvoj oblaka mogući su rijetki kratkotrajni pljuskovi. 

Na sjevernom Jadranu i u grorskim krajevima pretežno sunčano. U unutrašnjosti Istre i u Gorskom kotaru uz umjeren razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi. 

U Dalmaciji sunčano, vruće i sparno, dok su u unutrašnjim dijelovima poslijepodne mogući pljuskovi i grmljavina.

Malo manje vruće bit će na krajnjem jugu zemlje gdje će biti obilje sunčanog vremena, prognozira meteorolog Dragoslav Dragojlović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

Užas u Novom Zagrebu! Napali su trudnicu, prijetili joj oružjem i opljačkali je! Policija ih lovi
STRAŠNO

Užas u Novom Zagrebu! Napali su trudnicu, prijetili joj oružjem i opljačkali je! Policija ih lovi

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura

Učenica imala jedinice, naredili su školi da joj zaključi prolaznu ocjenu?! Učitelji su se pobunili
NEVJEROJATNA SITUACIJA

Učenica imala jedinice, naredili su školi da joj zaključi prolaznu ocjenu?! Učitelji su se pobunili

Roditelj se žalio, dijete je potom palo i na povjerenstvu. Roditelj se opet žalio. Dolazi naredba učiteljici da mu zaključi prolaznu ocjenu. Svi učitelji su prekinuli godišnji i došli u školu: 'Kako da radimo svoj posao?!'