Obavijesti

News

Komentari 61

Holding treba savjet kako kositi travu, popravljati ceste i voziti smeće. To će platiti 4 milijuna €

Holding treba savjet kako kositi travu, popravljati ceste i voziti smeće. To će platiti 4 milijuna €
1

Tomaševićeva tvrtka na kraju mandata treba poslovne savjete o poslovanju. Holding smo pitali zašto uopće trebaju plaćati savjetnika za ono što bi trebao raditi menadžment. Kažu da je to najbolja europska praksa.

VIDEO

Tri godine otkako je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević imenovao novu upravu Zagrebačkog holdinga, koja je trebala transformirati tu tvrtku, ta uprava traži poslovnog savjetnika. Koji će im pomoći transformirati tvrtku i učiniti je učinkovitijom u ključnim segmentima. Po dokumentaciji javne nabave koju su objavili, Zagrebački holding je te savjete spreman platiti četiri milijuna eura, što je cijena i omanjeg zagrebačkog vrtića.

Za taj novac savjetnik treba izraditi strateški dokument i provesti s Upravom bolje upravljanje odvoza otpada, popravke cesta, bolje održavanje zelenih javnih površina te u konačnici kako više koristiti digitalne usluge i imati bolje odnose s korisnicima. Inače, podružnice Čistoća, Zrinjevac i Zagrebačke ceste imaju voditelje i menadžment koji je obećao sve to uraditi kad su imenovani, a sad će milijuni otići na dodatne savjete. Isto vrijedi i za Upravu Holdinga koja želi poboljšati odnose s korisnicima.

Zagreb: Predstavljanje novih vozila podružnice Čistoće Zagrebačkog holdinga
Tomašević dijeli Zagrepčane, jednima odvozi smeće, drugima ne: Zagreb se gasi kao grad
Tomašević dijeli Zagrepčane, jednima odvozi smeće, drugima ne: Zagreb se gasi kao grad

U opisu poslova savjetnika za odvoz otpada Holding tako navodi da bi trebali naći bolja logistička rješenja, poput optimizacije ruta kamiona kako bi odvoz bio učinkovitiji. Kod Zagrebačkih cesta bi savjetnik trebao dati inicijativu za modernizaciju opreme, primjenu naprednih materijala za popravke i održavanje cesta, pa da ta tvrtka brže i popravlja ceste u gradu. Dio opisa posla za održavanje zelenih površina koje treba "optimizirati" uključuje i bolje procedure za obrezivanje drveća, košnju trave i sadnje cvijeća. Za svaki plan će se pratiti kako se provodi i donosi li uštede na terenu.

Holding smo pitali zašto uopće trebaju plaćati savjetnika za ono što bi trebao raditi menadžment. Kažu da je to najbolja europska praksa. Ističu da će savjetnik dobiti od procijenjene vrijednosti nabave tek 20 posto fiksno, a 80 posto isplate ovisi o uspješnosti implementacije.

Kažu da očekuju višestruko veće uštede od vrijednosti nabave koja je četiri milijuna eura.

Zagreb:  Čišćenje parka Zrinjevac
VIDEO U noći gorio Jakuševec! 'Čulo se kao da su meci pucali!'
VIDEO U noći gorio Jakuševec! 'Čulo se kao da su meci pucali!'

- Zagrebački holding prvo je javno komunalno društvo u Hrvatskoj koje se odlučilo na ovakav integrirani pristup transformaciji koji odmah sadrži i implementaciju ključnih strateških inicijativa. Primjeri europskih gradova koji su na ovakav način proveli različite vrste transformacija svojih komunalnih tvrtki su Pariz, Barcelona, Helsinki i Beč, dok su takve prakse ustaljene u brojnim uspješnim tvrtkama na tržištu - odgovorili su nam. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 61

VIDEO

Ministar turizma  za vilu plati najviše poreza, kralj Adventa i čuvena kći HDZ-ovca tek siću...
POZNATI IZNAJMLJIVAČI

Ministar turizma za vilu plati najviše poreza, kralj Adventa i čuvena kći HDZ-ovca tek siću...

Plus+ Ministar Tonči Glavina ima vilu u Klisu od pola milijuna eura. Anna Dujić koja je MORH-ov stan kupila povoljno i Denis Mohenski za svoju vilu plate manje poreza nego ministar financija u čijem stanu su podstanari...

FOTO Policija upala na car meet u Zagrebu, pregledali 36 vozila. Kod jednog su našli i tri mačete!
OKUPLJANJE U ŠPANSKOM

FOTO Policija upala na car meet u Zagrebu, pregledali 36 vozila. Kod jednog su našli i tri mačete!

Policajci su u petak navečer upali na veliko okupljanje automobila u zagrebačkom naselju Špansko. Pregledali su 36 vozila, a kod jednog vozača neispravnog auta pronašli su čak tri mačete
MORH odgovorio Milanoviću, rekli da se ne odgađa vojni rok. HDZ: Javio se Vrhovni šarlatan
REAGIRAO I HDZ

MORH odgovorio Milanoviću, rekli da se ne odgađa vojni rok. HDZ: Javio se Vrhovni šarlatan

Bez njegovih laži i podvala nije moglo ni za vikend, napisali su iz HDZ-a, a potom citirali MORH-ovo priopćenje o vojnom roku