Obavijesti

News

HND je osudio izjave ministra Šipića: 'To je skandalozno'

HND je osudio izjave ministra Šipića: 'To je skandalozno'

Ako se ministar Šipić ne može nositi s javnom kritikom, Zovko mu preporučuje da se ne bavi poslom kojim se bavi

VIDEO

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko u subotu je ocijenio "skandaloznom i neprihvatljivom" izjavu ministra demografije i useljeništva Ivana Šipića (DP) u kojoj se obrušio na novinara Jutarnjeg lista i medije te ustvrdio da je njome novinaru i novinarskoj profesiji "nacrtao metu".

"HND osuđuje tu izjavu. Izjava ministra Šipića je skandalozna i neprihvatljiva. No, nažalost, ona nas ne iznenađuje - nakon što premijer iz dana u dan dotira, vrijeđa naše kolegice i kolege, to rade i njegovi ministri", rekao je Zovko u razgovoru za Hinu.

Ako se ministar Šipić ne može nositi s javnom kritikom, Zovko mu preporučuje da se ne bavi poslom kojim se bavi. "Ovako je napravio nešto odvratno. Nacrtao je metu našem kolegi i novinarskoj profesiji. I sada, nakon ovoga, možemo očekivati salvu novih uvreda i napada. Ako se bilo što dogodi našim kolegicama i kolegama, znamo tko je kriv", ocijenio je predsjednik HND-a.

SRAMOTNO! Ispad ministra Šipića: 'Ante Tomić dobio je ono što zaslužuje. Kantu u glavu'
SRAMOTNO! Ispad ministra Šipića: 'Ante Tomić dobio je ono što zaslužuje. Kantu u glavu'

Još jednom je ponovio da je takva "huškačka izjava" za HND neprihvatljiva i za svaku osudu.

Ante Tomić je u kolumni na šaljiv način komentirao četiri savjetnika koje je Šipić predstavio u četvrtak, a s kojima će surađivati na kreiranju pronatalitetnih mjera. 

"Četiri savjetnika uzeo je ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić i nijedan od njih ne radi pro bono, džabe, iz ljubavi za jedinu i vječnu hrvatsku domovinu. Hiljadu i sto eura svaki će mjesečno zarađivati, a ako u iduće dvije godine ne dobijemo najmanje pola milijuna novih stanovnika, njih će četvorica pošteno vratiti pare. Ovo je, naravno, vic. U jednom ministarstvu kojemu nitko živ ne vidi smisao, samo će savjetnike plaćati četiri hiljade i četiristo...", napisao je, uz ostalo, Tomić.

Šipić je potom u objavi na Facebooku u subotu poručio da "daje od sebe koliko može" te da je savjetnike okupio nakon mjeseci razgovora sa "stručnjacima, udrugama, načelnicima, gradonačelnicima, Crkvom i obiteljima" po cijeloj Hrvatskoj.

"Sazovem medije i javno kažem o svemu što mislim. I bez fige i uškoljanosti. I primam udarce polupismenih i plaćenih novinarčića, koji rade ne da daju doprinos nego da popljuju bilo kakav pokušaj koraka naprijed", napisao je te Antu Tomića nazvao "komunističkim gojencem" i "kanta novinarom". 

Šipić predstavio 4 savjetnika. Jedan od njih kaže: 'Židovski model povratka je najbolji'
Šipić predstavio 4 savjetnika. Jedan od njih kaže: 'Židovski model povratka je najbolji'

"Jer, dobio je upravo ono što mu njegov izričaj 'slobodnog novinara' i medijski prostor zaslužuje. Kantu. Da je ovo vrijeme njegovog 'školovanog bravara', odgovornog za pokolje stotina tisuća Hrvata, baš se pitam bi li tada imao prostora i 'slobodnog novinarstva' pisati takve gadosti i pljuvati po komodu kako mu padne šeširu na pamet", napisao je Šipić. 

Kazao je i da ispod šešira, osim pokušaja omalovažavanja najvažnije teme u državi, nema ništa. "Tako da, 'kanta' novinaru poručujem da će doći dan kada će više vrijediti ono što je u kanti dobio od njegovih 'slobodnih bravura'", napisao je Šipić na kraju dodajući: "Nećete slomiti".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija BiH: 'Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke'
CIJELE KUĆE ZATRPANE

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija BiH: 'Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke'

Tisuće tona kamenja iz tog kamenoloma kod Jablanice palo je na cijelo naselje i napravilo branu, a onda se voda slila u jednu dolinu. Sve se dogodilo i minuti, oko dva sata iza ponoći, kažu vlasti u BiH