Obavijesti

News

Komentari 4

HGSS o akciji spašavanja Marka Dickeya u Turskoj: 'Kad smo ušli u jamu bilo je svega...'

HGSS o akciji spašavanja Marka Dickeya u Turskoj: 'Kad smo ušli u jamu bilo je svega...'

Stigao je sa suprugom u znak zahvale za požrtvovan i stručan rad hrvatskome speleološkom spašavateljskom timu

VIDEO

Hrvatska gorska služba spašavanja održala je pokaznu vježbu speleološkog spašavanja u povodu posjeta Marka Dickeya, koji je spašen u akciji u Turskoj, i njegove supruge u znak zahvale za požrtvovan i stručan rad hrvatskome speleološkom spašavateljskom timu. Na vježbi je prisustvovao i izvršni pročelnik službe i pročelnik komisije za speleološko spašavanje, ujedno i član tima u toj akciji Marko Rakovac.

- Ovo je za nas bila jako izazovna i kompleksna akcija spašavanja, možemo reći najteža u kojoj smo sudjelovali. Bio je izazov prvo s administrativne strane uopće doci do Turske, brinula nas je i sigurnost, ali evo uspjeli smo na sto sam neizmjerno ponosan - rekao je Rakovac.

Pogledajte video:

Mark se još jednom zahvalio cijeloj ekipi, a otkrio je da se razveselio čim je prepoznao glasove naše ekipe spašavatelja.

- U početku nisam mislio da ću izaći živ od tamo, al kad su došli lijekovi to mi je vratilo nadu i tad sam znao da ću se izvuci, moram. Olakšala mi je i činjenica da ti ljudi koji su me spašavali nisu samo profesionalci nego i moji prijatelji i suradnici. To me isto držalo u tim trenutcima - rekao je Mark.

Otkrio je i da se dobro oporavlja, a dok se ne oporavi u potpunosti ne planira buduća istraživanja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...