HDZ-ovca prijavljenog za nasilje u obitelji vratili na posao: Sad pije kave na Trgu u Požegi... | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 114

HDZ-ovca prijavljenog za nasilje u obitelji vratili na posao: Sad pije kave na Trgu u Požegi...

HDZ-ovca prijavljenog za nasilje u obitelji vratili na posao: Sad pije kave na Trgu u Požegi...
4

Vjekoslav Potočanac prijavljen je Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi prije šest mjeseci. Odluka o podizanju optužnice još uvijek nije donesena

VIDEO

Bivši HDZ-ov ravnatelj požeškog Zavoda za socijalnu skrb, Vjekoslav Potočanac koji je bio prijavljen za obiteljsko nasilje, vraćen je na posao, potvrđeno je za 24sata. Podsjetimo, Potočanac je od 28. prosinca prošle do 16. siječnja ove godine proveo u istražnom zatvoru zbog prijave za nasilje u obitelji i povrede djetetovih prava. Prijavila ga je, kako smo ranije objavili, njegova supruga. 

Odmah nakon što je prijavljen, smijenjen je s funkcije ravnatelja, a Hrvatski zavod za socijalni rad potvrdio nam je sada kako je Potočanac njihov zaposlenik, odnosno kako se vratio na posao. 

Prijavila je HDZ-ovca za nasilje, sud ga pustio bez mjera: 'Došla sam vidjeti djecu, nije mi dao!'
Prijavila je HDZ-ovca za nasilje, sud ga pustio bez mjera: 'Došla sam vidjeti djecu, nije mi dao!'

- Zaposlen je u Hrvatskom zavodu za socijalni rad, Područni ured Požega na radnom mjestu Stručni radnik u sustavu socijalne zaštite 2 - pravnik u Stručnoj cjelini novčanih naknada - rekli su nam. 

Iako su nam iz Zavoda rekli da nisu zaprimili niti jednu pritužbu na njegov rad, javilo nam se nekoliko ljudi iz Požege koji tvrde da Potočanca, svakodnevno, za vrijeme radnog vremena susreću u lokalnim kafićima 'na kavi'.

- Ne radi ništa. Vidimo ga ujutro iza osam na kavi. Pa smo ga vidjeli i u 12 na kavi. Stalno je u gradu  - kaže nam jedan od čitatelja koji nam je i poslao i fotografiju na kojoj se vidi da Potočanac uživa na terasi jednog požeškog kafića. Neslužbeno nam je potvrđeno iz požeškog Zavoda da su, nakon što je Potočanac smijenjen s funkcije ravnatelja, u tu ustanovu došle i brojne inspekcije, koje su utvrdile razne nepravilnosti u radu HDZ-ovca. 

Za komentar o ispijanju kave za vrijeme radnog vremena zvali smo i samog Potočanca, koji nam nije odgovorio na poruku. Prijava je protiv HDZ-ovca koji je vrlo blizak aktualnoj županici Antoniji Jozića, podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi prije točno šest mjeseci, a odluka o tome hoće li optužnica biti podignuta ili odbačena još uvijek nije donesena. 

VIDEO HDZ-ovca Vjekoslava Potočanca priveli na sud zbog prijave za nasilje u obitelji
VIDEO HDZ-ovca Vjekoslava Potočanca priveli na sud  zbog prijave za nasilje u obitelji

Podsjetimo, izvori bliski istrazi ranije su nam potvrdili kako je prijava uslijedila nakon što je Potočanac u jednom trenutku uzeo ženinu kreditnu karticu i PIN, na koju su joj sjedali i plaća i druga primanja. Supruga bi od Potočanca dobivala samo 100 eura mjesečno da preživi, kaže nam naš izvor i dodaje da je često od svojih prijatelja morala posuđivati novac kako bi djeci kupila osnovne potrepštine, poput školskih bilježnica i knjiga. Uz to sve trpjela je verbalno omalovažavanje na osnovi svojeg podrijetla, s obzirom na to da je iz Janjeva.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 114

VIDEO

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'
SREĆA JE U CELJU

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'

Plus+ Mogućnost dobivanja četvorki prirodnim putem je jedan na 500.000 rođenih. Tu sreću imali su Milana i Nemanja Petrović, Banjalučani iz Celja. Par ima i sina Konstantina (5). Atrakcija su gdje god se pojave...

Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!
VIDEO

Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!

Zagrebački vatrogasci dobili su u 13:29 dojavu da na Slavonskoj aveniji gori auto. Na intervenciju su izašli iz postaje Žitnjak te su zatekli požar u razbuktaloj fazi. Kako doznajemo, vozilo je bilo desno u traci te u tom trenutku nitko nije bio ugrožen. Pozvana je i policija