Obavijesti

News

Komentari 133

HDZ Bandiću: Milane, jesi li za balkanski ili europski Zagreb?

HDZ Bandiću: Milane, jesi li za balkanski ili europski Zagreb?
1

HDZ je Bandiću uputio kritike jer je sudjelovao na manifestaciji „Dani balkanske ljubavi“ na kojoj se, kažu, veličao jedan od totalitarnih režima – komunizam

VIDEO

U prostorijama gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba danas je održana tiskovna konferencija za medije na temu „Milane, jesi li za balkanski ili europski Zagreb?“ na kojoj su upućene oštre kritike gradonačelniku Milanu Bandiću povodom njegova sudjelovanja na manifestaciji „Dani balkanske ljubavi“ na kojoj se veličao jedan od totalitarnih režima – komunizam.

Predsjednik gradske organizacije HDZ-a Andrija Mikulić primijetio je kako gradonačelnik Bandić nije položio vijence i odao počast žrtvama svih totalitarizama povodom Europskog dana sjećanja 23. kolovoza te kako je nedopustivo da samo dan poslije, u srcu europskog Zagreba slavi jedan od najgorih oblika totalitarizma - komunizam. Mikulić je također naglasio kako je krajnje vrijeme da pojedinci poput Josipovića, Mesića i Bandića odustanu od projekta zvanog Jugoslavija, jer postojeći skup nije bio ništa drugo doli poziv na obnovu Jugoslavije. Podsjetio je i da je baš na dan proslave na Bundeku, 1947. u Istri od komunističke ruke brutalno zaklan nevini hrvatski svećenik Miroslav Bulešić, za kojega se uskoro očekuje proglašenje blaženim. Pri tome se zapitao hoće li i prigodom beatifikacije, ako bude nazočan, dok se bude rukovao s biskupima i svećenicima na sakou nositi bedž s likom Josipa Broza Tita. Toga 24. kolovoza, obilježen je i Dan vukovarskih branitelja, kada je pod zvijezdom petokrakom Jugoslavenska armija krenula u zločinački pohod na grad Vukovar, simbol hrvatskog stradanja.

HDZ poštuje antifašističke vrednote, ali poziva aktualnog gradonačelnika Bandića i sve druge koji još nisu da već jednom odbace simbole komunizma, kao što su odbačeni simboli nacizma, fašizma i ustaštva.

Poštujući demokraciju, legalnost i legitimnost proteklih izbora, na kraju samo želim pitati birače: kad ste zaokruživali Milana Bandića i njegove liste jeste li znali da je naš gradonačelnik poklonik lika i djela Josipa Broza Tita? – upitao je za kraj Andrija Mikulića. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 133

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere