Obavijesti

News

Komentari 24

Harris izbacila Trumpa iz takta, a onda mu je Taylor 'zakucala': 'Rekao je 30 laži, ona tek jednu'

Harris izbacila Trumpa iz takta, a onda mu je Taylor 'zakucala': 'Rekao je 30 laži, ona tek jednu'

Harris je u 90 minuta debate ostavila energičniji dojam, uzdrmavala je Trumpa osobnim napadima i oštrim komentarima te se tako više puta našao na konopcima, davajući nervozne odgovore punih neistina

VIDEO

Demokratska potpredsjednica Kamala Harris uspjela je isprovocirati i izbaciti iz takta republikanca Donalda Trumpa te ga natjerati na defenzivu u žestokoj televizijskoj debati. Iako su se rukovali, što nije bio slučaj s Joe Bidenom koji je odustao od utrke za Bijelu Kuću, Trump i Harris nisu se složili u političkim pitanjima. Harris je u 90 minuta debate ostavila energičniji dojam, uzdrmavala je Trumpa osobnim napadima i oštrim komentarima te se tako više puta našao na konopcima, davajući nervozne odgovore punih neistina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Harris i Trump 02:59

Trump ih je u debati iznio zapanjujuću količinu. Kako je pokazalo preliminarno prebrojavanje CNN-a, riječ je o više od 30 laži koje je rekao tijekom ove predsjedničke debate. Harris je bila preciznija, a CNN navodi kako su u njezinom govoru pronašli samo jednu lažnu tvrdnju. Ako se rasprave dobivaju i gube na tome koji kandidat najbolje iskorištava pitanja u kojima je jak odnosno i brani ili skreće pažnju s područja na kojima je slab, sinoćnja debata išla je u korist potpredsjednice SAD-a, piše BBC. U debatu je ušla pokušavajući izazvati Trumpa i puno puta je u tome uspjela. Ostavilo je to dojam da je demokratska kandidatkinja imala prednost tijekom većeg dijela debate.

Harris-Trump presidential debate hosted by ABC in Philadelphia, Pennsylvania

Provocirala je republikanskog suparnika, a on je prihvatio izazov, ponekad povisio glas, branio se, lagao i odmahivao glavom. Harris je bila oštra kada je rekla da bi Amerikanci trebali otići na njegov skup jer bi onda tek shvatili da ih napuštaju zbog iscrpljenosti i dosade. Većinu svog govora, na temu koja je trebala biti jedno od njegovih najjačih područja, potrošio je braneći veličinu svojih skupova i omalovažavajući njezine. Odbrusio joj je da na njezine skupove nitko ni ne ide.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Harris i Trump 02:53

Jedan od bizarnih trenutaka na debati bila je i rasprava o migrantima, na koju se vratio nakon što je Harris ismijala njegove skupove, a prilikom koje je Trump rekao da haićanski imigranti u gradu Springfieldu, u Ohiju, otimaju i jedu kućne ljubimce svojih susjeda.

Harris-Trump presidential debate hosted by ABC in Philadelphia, Pennsylvania

Njegov potpredsjednički kandidat, senator J.D. Vance proširio je tu glasinu, a koja je potekla iz viralnih objava na društvenim mrežama, a kako bi potaknula strahove među građanima zbog rastuće haićanske populacije u Springfieldu. Nema nikakvih dokaza, vjerodostojnih izvještaja ili konkretnih tvrdnji da su kućni ljubimci stradali od njih. Trump je tijekom debate rekao da je informacije o tome dobio od "ljudi na televiziji koji kažu da im je pas uzet i iskorišten za hranu". Harris se na to nasmijala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Harris i Trump 01:03

Američka pop megazvijezda Taylor Swift podržala je demokratsku potpredsjednicu Kamalu Harris. Swift je u objavi na Instagramu rekla da će glasati za potpredsjednicu SAD-a na američkim izborima 5. studenoga za koje ankete pokazuju da će biti vrlo neizvjesni. Uz to, objavila je i sliku pjevačice s mačkom, a izjavu je potpisala "ljubiteljica mačaka bez djece".

Taylor Swift podržala je Harris nakon debate s Trumpom: 'Bori se za prava, treba nam ratnica!'
Taylor Swift podržala je Harris nakon debate s Trumpom: 'Bori se za prava, treba nam ratnica!'

Time je aludirala na primjedbe koje je prethodno iznio Trumpov kandidat za potpredsjednika JD Vance, a u jednom intervjuu vodeće demokrate je opisao kao "gomilu ljubiteljica mačaka bez djece". Time je nokautirala "dobrano načetog" Trumpa, piše USA Today. 

- Glasat ću za Kamalu Harris i Tima Walza na predsjedničkim izborima 2024. Glasam za @kamalaharris jer se ona bori za prava i stvari za koje vjerujem da trebaju ratnika da ih brani - rekla je Swift u svojoj objavi. 

Singer Taylor Swift endorses Democratic Vice President Kamala Harris in a post on Instagram

Trump je ušao u ovu debatu s nadom da će preokrenuti negativne trendove, dok je Harris dobila dosad najveću priliku da se predstavi biračima, s obzirom da ankete pokazuju da više od četvrtine vjerojatnih birača smatra da ne zna dovoljno o njoj.  Žestoki okršaj smatra se vrhuncem preostala dva mjeseca predizborne kampanje, uoči predsjedničkih izbora 5. studenog. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm
NOVO POGORŠANJE

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm

Stiže novo pogoršanje vremena koje će donijeti naoblačenje i kišu u većem dijelu zemlje. Nakon stabilnijeg razdoblja, u četvrtak se očekuju oborine, osobito u istočnim i južnim krajevima

Nevjerojatna snimka: Zaletio se u ogradu tramvajske stanice u Zagrebu, ostavio Audi i otišao!
BIZARNO

Nevjerojatna snimka: Zaletio se u ogradu tramvajske stanice u Zagrebu, ostavio Audi i otišao!

ZAGREB Vozač Audija zabio se u tramvajsku stanicu na Aveniji Marina Držića u srijedu navečer. Izašao je iz automobila i otšao, rekao nam je čitatelj. Dojavu o naletu na tramvajsku stanicu policija je dobila u 22,05 sati. Potvrdili su nam da se vozač nakon sudara udaljio s mjesta događaja i da je kriminalističko istraživanje u tijeku
DOZNAJEMO Ukida se razred u zagrebačkoj školi. Iz njega se ispisala djeca radi bullyinga
OSTALA DVA UČENIKA

DOZNAJEMO Ukida se razred u zagrebačkoj školi. Iz njega se ispisala djeca radi bullyinga

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih pitali smo što će biti sad s tim razredom iz koje su se ispisali svi učenici osim jednog (dok im je jedan učenik upisan ove godine). No oni su nas uputili na školu iz koje nema odgovora, a Grad Zagreb nas je uputio na resorno ministarstvo.