Grmljavinsko nevrijeme stiže u Slavoniju: Očekuje se jaka tuča, olujni i orkanski udari vjetra | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 9

Grmljavinsko nevrijeme stiže u Slavoniju: Očekuje se jaka tuča, olujni i orkanski udari vjetra

Grmljavinsko nevrijeme stiže u Slavoniju: Očekuje se jaka tuča, olujni i orkanski udari vjetra

Najveća vjerojatnost za izraženo grmljavinsko nevrijeme je u Slavoniji, Baranji i Srijemu, no značajna vjerojatnost također postoji i u središnjoj Hrvatskoj.

VIDEO

U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj danas će biti promjenljivo i nestabilno, osobito u drugom dijelu dana. Mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, lokalno i izraženijih, a posebice na istoku i grmljavinskog nevremena praćenog tučom i olujnim vjetrom, najavio je DHMZ.

Na Jadranu i uz njega će biti sunčanije i stabilnije, no uz lokalno jači razvoj oblaka u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu moguć je poneki pljusak. Povremeno će puhati umjeren sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadni vjetar, poslijepodne prolazno i jak.

Upozorenje za nevrijeme

Najveća vjerojatnost za izraženo grmljavinsko nevrijeme je u Slavoniji, Baranji i Srijemu, no značajna vjerojatnost također postoji i u središnjoj Hrvatskoj. U drugom dijelu subote (22. lipnja 2024.) atmosfera će biti izuzetno nestabilna te je gotovo sigurno da će se lokalno razviti grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom (moguć je promjera zrna veći od 5 cm) te prolazno olujnim, moguće i orkanskim udarima vjetra.

 

Poneki izraženiji pljusak praćen grmljavinom također je moguć u Gorskom kotaru i Lici te na sjevernom Jadranu.

Izraženijih mjestimičnih pljuskova i grmljavine može biti i tijekom nedjelje (23. lipnja 2024.), a nestabilno razdoblje nastavlja se i idući tjedan.

Zbog svega navedenog za subotu je izdano narančasto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme za regiju Osijek te žuto upozorenje za regiju Zagreb i Karlovac. Potrebno je naglasiti kako postoji mogućnost da se stupanj upozorenja podigne i na najvišu – crvenu razinu.

Crveno upozorenje za osječku regiju

Stupanj pripravnosti za Osijek i okolicu podignut je na najvišu razinu, odnosno upalio se crveni meteoalarm. Očekuje se grmljavinsko nevrijeme s tučom, olujnim vjetrom i obilnom oborinom u kratkom vremenu. Vjerojatnost grmljavine je veća od 80 %.

DHMZ upozorava - poduzmite mjere samozaštite i djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'
SREĆA JE U CELJU

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'

Plus+ Mogućnost dobivanja četvorki prirodnim putem je jedan na 500.000 rođenih. Tu sreću imali su Milana i Nemanja Petrović, Banjalučani iz Celja. Par ima i sina Konstantina (5). Atrakcija su gdje god se pojave...
Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!
VIDEO

Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!

Zagrebački vatrogasci dobili su u 13:29 dojavu da na Slavonskoj aveniji gori auto. Na intervenciju su izašli iz postaje Žitnjak te su zatekli požar u razbuktaloj fazi. Kako doznajemo, vozilo je bilo desno u traci te u tom trenutku nitko nije bio ugrožen. Pozvana je i policija