Grmljavinsko nevrijeme diljem Hrvatske, na snazi meteoalarm | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 2

Grmljavinsko nevrijeme diljem Hrvatske, na snazi meteoalarm

Grmljavinsko nevrijeme diljem Hrvatske, na snazi meteoalarm
5

Zbog grmljavinskog nevremena na snazi je žuti meteoalarm za riječku regiju i Kvarner te osječku regiju, dok je narančasti koji označava opasno vrijeme upaljen za područje Velebitskog kanala

VIDEO

I u utorak nas očekuje promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme, s mjestimice kišom, a mogući su i izraćeniji lokalni pljuskovi s grmljavinom. Zbog grmljavinskog nevremena na snazi je žuti meteoalarm za riječku regiju i Kvarner te osječku regiju, dok je narančasti koji označava opasno vrijeme upaljen za područje Velebitskog kanala. 

Na jugu će biti sunčanije. Puhat će većinom slab vjetar, na Jadranu u početku bura, podno Velebita i jaka, od sredine dana u Dalmaciji jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura bit će uglavnom od 13 do 18, na moru između 19 i 24, a najviša dnevna od 26 do 31 °C, u gorju niža.

I u danima pred nama bit će promjenjivo oblačno i nestabilno s povremenom mjestimičnom kišom te lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom, moguće i izraženijim, do srijede, na kopnu i u četvrtak. Od petka će biti sunčanije, stabilnije i toplije, u većini mjesta opet vruće. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu uglavnom umjeren sjeverozapadnjak.

Državni hidrometeorološki zavod ranije je objavio kako će prvi ovogodišnji toplinski val, ponegdje završiti uz grmljavinsko nevrijeme.

- Tijekom vikenda u naše krajeve dolazi svježiji i vlagom bogatiji zrak zbog čega će temperatura postupno biti u padu i značajno se povećava nestabilnost atmosfere - navode, dodajući da se nestabilno vrijeme nastavlja i ovaj tjedan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO