Obavijesti

News

Komentari 4

Građani zbunjeni, stigle im obavijesti o novim izabranim liječnicima. Evo što kaže HZZO

Građani zbunjeni, stigle im obavijesti o novim izabranim liječnicima. Evo što kaže HZZO

Riječ je o obavijesti HZZO-a pacijentima čiji je liječnik, ali ne kažu koji, otišao, zatvorio ordinaciju, promijenio ordinaciju ili umro. Obavijest stiže u pretinac eGrađani i zbunjuje pacijente jer neke informacije nedostaju

VIDEO

Nekoliko čitatelja 24sata obratilo nam se s informacijom da im je u pretinac eGrađani stigla obavijest Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u kojoj stoji "obavijest o izboru doktora po službenoj dužnosti". 

"Poštovani, vaš izabrani doktor od 15. listopada 2024 jest doktor ABC. Doktor je izabran po službenoj dužnosti, dok ne izvršite osobno izbor drugog doktora. Srdačan pozdrav, HZZO", stoji u obavijesti. 

- Ništa mi nije jasno, jer ja liječnika imam, rekao nam je jedan čitatelj.

Kako stoji u pojašnjenju HZZO-a za 24sata, šalju poruke eGrađanima u korisnički pretinac u slučajevima kad je izabrani doktor otišao iz navedene ordinacije, ukoliko je ordinacija zatvorena ili je doktor umro.

"Dužnost je HZZO-a svoje osigurane osobe obavijestiti o prestanku rada njihovih izabranih doktora. Obavijest se šalje svim osiguranicima koji se nalaze na popisu u toj ordinaciji. Ukoliko je nakon odlaska doktora ordinaciju preuzeo dom zdravlja, oni određuju tim kojem se osigurane osobe mogu javiti kako bi se osigurao kontinuitet zdravstvene zaštite. Osigurane osobe ne moraju ostati u timu koji je osigurao nadležni dom zdravlja, već mogu izabrati drugog doktora", kažu u HZZO-u. 

U obavijesti se ne napominje je li novi liječnik, odabran po službenoj dužnosti, liječnik obiteljske medicine, stomatolog ili, primjerice, ginekolog, odnosno obavijest ne sadrži informaciju o tome koji odabrani liječnik prestaje s radom, samo ime novog liječnika. To je, kažu građani, zbunjujuće pa moraju zvati ili pisati svojim liječnicima kako bi dobili informaciju. U obavijesti ne piše niti gdje novi liječnik radi, ništa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio