Obavijesti

News

Komentari 108

Građani bijesni zbog nove naplate parkinga: "Tomaševiću, ovime si izgubio moj glas"

Građani bijesni zbog nove naplate parkinga: "Tomaševiću, ovime si izgubio moj glas"

Od 1. rujna uvodi se novi sustav naplate parkiranja u Zagrebu po kojemu bi povlaštene parkirališne karte vrijedile samo za parkiranje unutar kilometra od stana

VIDEO

Nakon što smo objavili da je odluka gradonačelnika Tomislava Tomaševića da od 1. rujna uvede novi sustav naplate parkiranja u Zagrebu po kojemu bi povlaštene parkirališne karte vrijedile samo za parkiranje unutar kilometra od stana (i to po istoj cijeni) naišla na niz prigovora, sad se nižu novi komentari nezadovoljnih građana ispod našeg članka.

- Za vrime Juge mogao si parkirat gdje hoćeš i dokle hoćeš. *bate danas nas ima 3 milijuna i naplaćuje se parking u zadnjoj rupetini - glasi jedan od komentara.

- Forsaju te da ostaneš u krugu 15 minuta od doma. Ma kako su se toga samo sjetili? - piše drugi.

- Napravite još koju zgradu, s neodgovarajućim brojem mjesta - dodaje treći.

Izdvojili smo još nekoliko komentara u kojima građani negoduju radi novog sustava naplate parkinga koji stupa na snagu 1. rujna.

"Ako vlast pitaš, građanstvo ne treba imati niti aute. To je luksuz. To je samo za odabrane".

"Kad bi maknuli terase svih birtijetina koje su se rasprostrle na parkirališnim mjestima, bilo bi mjesta i za aute".

Nedostatak parkirališnih mjesta

"Hahahaha, ovo je cirkus teški".

"Pa nije njima do reda, nego samo čista zarada".

’Grad hitno treba graditi garaže u centru Zagreba. Stanari već sad nemaju gdje parkirati'
’Grad hitno treba graditi garaže u centru Zagreba. Stanari već sad nemaju gdje parkirati'

"Tako je u većini gradova. Imaš godišnju kartu, a nigdje mjesta".

"Ili nek plaćaju svi ili nitko, a ne da kao sada Savica i Cvjetno plaćaju, a Knežija i Srednjaci ne, sve prepuno invalidskih mjesta koja su uvijek prazna jer ljudi kaj su tu parkirali odavno nisu živi".

"To su ti mladi političari i moderni birokrati bez ijedne kapi znoja, a velike pare u klimatiziranim kancelarijama".

"Treba njima dići plaće na 8000 eura + mućke koje rade putem javnih ustanova itd., a nama sa 750-1300 eura plaće sad na +35 tramvaje iz Augsburga da skinemo višak kg jer ipak oni misle o nama. Ovo su neprijatelji svoga naroda koji gledaju kako da mu otežaju, a ne pomognu".

"Tomaševiću, ovime si izgubio moj glas, i cijele obitelji. Do sad je muka bilo naći parking, sad si ti pametan izmislio toplu vodu. Možeš što hoćeš, samo ne i dokle hoćeš. Pljuc"

"U Njemačkoj su neki gradovi riješili parking na način da poslije 18 sati se nitko tko ne živi u određenim zgradama ne može više parkirati do sljedećeg dana do 7 ujutro".

Velika pobuna protiv novog sustava naplate: Stanari će biti prisiljeni duplo plaćati parking
Velika pobuna protiv novog sustava naplate: Stanari će biti prisiljeni duplo plaćati parking

Odluka o novoj naplati nalazi se u javnom savjetovanju, iako neće proći raspravu u Gradskoj skupštini koja ponovno zasjeda od 5. rujna.

Stanovnici centra koji imaju povlaštenu parkirnu kartu (PPK) ni sad ne mogu naći mjesta za parking kod svoje zgrade jer se u centru parkiraju svi - koji dolaze na posao, kavu ili šoping. No tu je potrebno naglasiti kako su još od potresa dodatno zakinuti za mnogo parkirališnih mjesta koja su zauzele skele i podzemni spremnici za otpad pa stanari često nemaju gdje parkirati ili kruže više od pola sata kako bi našli slobodno mjesto koje je nerijetko izvan parametra koji je Tomašević postavio.

Iz toga proizlazi da će ubuduće oni koji žive u centru biti prisiljeni čak dva puta plaćati jedno parkirno mjesto, prvo kroz kupovinu povlaštene parkirne karte, a zatim dodatno komercijalnu cijenu po satu parkinga ako ne uspiju pronaći slobodno mjesto u krugu jednog kilometra od svoje zgrade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 108

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio