Grad Zagreb: Duplo manje neupisanih u vrtiće nego lani, ali bez mjesta i dalje 1900 njih! | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 22

Grad Zagreb: Duplo manje neupisanih u vrtiće nego lani, ali bez mjesta i dalje 1900 njih!

Grad Zagreb: Duplo manje neupisanih u vrtiće nego lani, ali bez mjesta i dalje 1900 njih!

Kao i proteklih nekoliko godina, zahtjevi za upis djeteta u gradski dječji vrtić podnose se elektronički, putem usluge e-Upisi u dječje vrtiće Grada Zagreba

VIDEO

Zamjenica gradonačelnika grada Zagreba, Danijela Dolenec predstavit će rezultate upisa djece u vrtić. Roditelj odnosno skrbnik djeteta zahtjev za upis djeteta trebao je podnijeti od 13. do 23. svibnja 2024. Kao i proteklih nekoliko godina, zahtjevi za upis djeteta u gradski dječji vrtić podnose se elektronički, putem usluge e-Upisi u dječje vrtiće Grada Zagreba.

Pratite uživo:

- Cilj nam je da svako dijete u Zagrebu dobije svoje mjesto u vrtiću - rekla je zamjenica Dolenec na početku konferencije za medije o inicijalnim rezultatima upisa djece u vrtić.

- Na upisima u gradske vrtiće u 2024. godini pristiglo je ukupno 11.499 zahtjeva, što je 6 posto manje nego prošle pedagoške godine (12.260). Od svih pristiglih zahtjeva, 1.896 odnosi se na djecu koja ne ispunjavaju uvjete za upis (premlada djeca). Od 9.603 valjanih zahtjeva, inicijali broj upisane djece je 7.686, a broj neupisane djece koja ispunjavaju uvjete je 1.917. Prošle godine na inicijalnim rezultatima je upisano 7.140, a neupisane djece je bilo 3.180 - rekla je Dolenec, dodajući kako zahvaljujući ulaganjima u proširenje kapaciteta gradskih vrtića imamo značajno bolju situaciju nego prošle godine, s 40% manje neupisane djece.

- Ističemo da je u zahtjevima za upis u gradske vrtiće 1.402 djece koja su već upisana u private vrtiće, ali su roditelji predali zahtjev za upisom u gradski vrtić. Tu bilježimo gotovo trostruko povećanje broja zahtjeva u odnosu na prošlu godinu (564), za koje pretpostavljamo da je motivirano rastom cijena u privatnim vrtićima - zaključila je Dolenec dodajući da će konačni broj upisa djece biti u rujnu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Mario Korade ima debeli dosje. Žrtvu je tukao rukama i nogama
NASILNI GENERALOV SIN

Mario Korade ima debeli dosje. Žrtvu je tukao rukama i nogama

Mario Korade (35) pretukao je suprugu na parkiralištu • Udarao ju je rukama, nogama i vratima automobila • Ima teške tjelesne ozljede