Obavijesti

News

Komentari 0

Grad Kutina predstavio Inovativnu AI komunikacijsku platformu za poljoprivrednike

Grad Kutina predstavio Inovativnu AI komunikacijsku platformu za poljoprivrednike
5

Uz pomoć tehnologije umjetne inteligencije, Grad Kutina ulaže u znanje poljoprivrednika i osigurava uvijek dostupne agronomske savjete i informacije putem WhatsApp aplikacije

VIDEO

U prostoru gradske vijećnice Grada Kutine održano je predstavljanje Gradskog savjetnika - inovativne AI komunikacijske platforme za poljoprivrednike na kojoj su nazočili gradonačelnik Zlatko Babić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, Hrvoje Krmelić i suradnici te predstavnici tvrtke AGRIVI.

Gradski savjetnik je besplatni alat koji poljoprivrednicima omogućuje jednostavan pristup informacijama i savjetima putem WhatsApp aplikacije, 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Ova inicijativa Grada Kutine demonstrira predanost stvaranju inovativnih rješenja koja potiču razvoj lokalne zajednice i unaprjeđuju životne uvjete njenih građana. Gradonačelnik Zlatko Babić iskazao je zadovoljstvo ovim pilot projektom te istaknuo kako je Grad Kutina je jedan od četiri gradova u Hrvatskoj koji provode ovaj pilot projekt.

„Lansiranje AI Gradskog Savjetnika za poljoprivrednike označava početak nove ere podrške poljoprivrednoj industriji u Gradu Kutini i naglašava ulogu tehnologije u unapređenju tradicionalnih sektora kao što je poljoprivreda“, izjavio je Zlatko Babić, gradonačelnik Grada Kutine.

Bilo da poljoprivrednik traži informaciju o općim agronomskim temama, zaštiti od bolesti i štetnika, gnojidbi i nutritivnim potrebama biljaka, ili aktualnim lokalnim natječajima i potporama, Gradski savjetnik omogućuje poljoprivrednicima da lako i brzo dođu do informacije koja im je potrebna kako bi unaprijedili svoje poslovanje.

Korištenje Gradskog savjetnika je jednostavno - poljoprivrednik može poslati poruku kada god poželi kako bi dobio pravovremeni savjet ili informaciju o bilo kojoj temi vezanoj uz poljoprivredne prakse ili informacije gradske uprave za poljoprivrednik.

„Ova vrsta tehnološke platforme donosi trenutačne koristi poljoprivrednicima kroz jednostavnu komunikaciju putem WhatsApp-a sa savjetnikom i instant pristup savjetu, znanjima i potrebnim informacijama. Važno je osnažiti poljoprivrednike i poticati daljnju digitalizaciju kako bi se povećala produktivnost i otpornost našeg sustava proizvodnje hrane, a gradovi u tome imaju ključnu ulogu za svoju lokalnu sredinu“, istaknuo je Mate Knezović, operativni direktor tvrtke AGRIVI, domaće agrotehnološke tvrtke koja stoji iza razvoja ove inovativne platforme.

Ova inovativna digitalna platforma temeljena je na tehnologiji umjetne inteligencije, a namijenjena je savjetovanju i dijeljenju znanja, informiranju i aktivnom uključivanju poljoprivrednika u pitanja važnima za rast i razvoj lokalne poljoprivrede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio