Obavijesti

News

Komentari 12

Fran (3) jači i od smrti: Tri puta je umro na porođaju

Fran (3) jači i od smrti: Tri puta je umro na porođaju
3

Franu Blažekoviću (3) na porođaju srce je stalo tri puta. Samostalno držanje glave i sjedenje za njega će bez skupih vježbi i liječenja ostati san

VIDEO

Rodio se kao zdravi dječak s manjim kapacitetom pluća. U bolnici nisu imali tlačni respirator. Franu je srce stalo tri puta u tri sata. Potpuno modrog s mrtvačkim pjegama prevezli su ga na Rebro i jedva oživjeli. No ostao je 15 minuta bez kisika. Zauvijek je prikovan za kolica. Ima cerebralnu paralizu i niz drugih bolesti - psiho-motornu retardaciju, epilepsiju, trajno mu je oštećen vid i jede isključivo pomoću sondi. Samostalno držanje glave, sjedenje, kao i svjesno pomicanje ruku, za njega će bez skupih vježbi i liječenja ostati neostvareni san. Roditelji Katarina (30) i Bruno (31) sve što su imali uložili su u zdravlje za svog mališana.
- Nemamo druge mogućnosti nego moliti ljude da nam pomognu kako bi Fran krenuo u Institut za rehabilitaciju invalida u Ljubljani. Da bi terapija uspjela, trebalo bi ga voditi barem četiri puta na godinu po dva tjedna, što stoji oko 50.000 kuna - rekla je majka Katarina. U Hrvatskoj nema slične ustanove.
Franin otac Bruno zarađuje postavljanjem centralnoga grijanja, no s tri kredita više nemaju mogućnosti da sinu olakšaju svakodnevne muke i plaćaju skupe terapije.
Svi koji žele i mogu pomoći: Franov broj žiro računa u Zagrebačkoj banci je 2360000-1000000013 s pozivom na broj 1323433677.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku