Obavijesti

News

Komentari 19

FOTO/VIDEO Nasilne scene na ulicama Velike Britanije! Zemlje šalju upozorenja turistima...

FOTO/VIDEO Nasilne scene na ulicama Velike Britanije! Zemlje šalju upozorenja turistima...
7

Nasilje je eskaliralo nakon što je krajem srpnja Axel Muganwa Rudakubana nasmrt izbo tri djevojčice. Ekstremna desnica uhvatila se tada i proširila val dezinformacija

VIDEO

Nemiri krajnje desnice zahvatili su Britaniju posljednjih dana, a strahuje se od novih izbijanja antiimigrantskog nasilja ovaj tjedan, piše CNN. Tako su skupine ekstremnih desničarskih zapalile hotele u kojima su smješteni tražitelji azila tijekom vikenda u dva grada.

Isprobaj Oranž za samo 10 centi te uzmi mjesec dana Pickbox NOW pretplate!

U požarima su ostali zarobljeni i prestravljeni, dok su u drugim gradovima oštetili javne zgrade i sukobili se s policijom, bacajući predmete na službenike i razbijajući njihova vozila.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Nasilni neredi u Velikoj Britaniji 03:59

 Nasilje je eskaliralo nakon što je krajem srpnja Axel Muganwa Rudakubana nasmrt izbo tri djevojčice. Ekstremna desnica uhvatila se tada i proširila val dezinformacija, uključujući lažne tvrdnje da je napadač bio imigrant, kako bi mobilizirala antimuslimanske i antiimigrantske prosvjede.

 

Od vrhunca nasilja tijekom vikenda dosad je uhićeno na stotine, dok su se jučer pred sudom pojavili prvi optuženici za sudjelovanje u neredima na sjeveroistoku. Njihove optužbe odnose se na val užasnih incidenata u kojima su policajci napadnuti, trgovine pljačkane, imovina oštećena i višestruki požari.

Protest against illegal immigration, in Liverpool

Prosvjednici su zapalili dva hotela Holiday Inn, u gradu Rotherhamu, u sjevernoj Engleskoj, iu Tamworthu, u Midlandsu, u središnjoj Engleskoj, za koje se vjeruje da su smjestili tražitelje azila koji čekaju odluku o svojim zahtjevima.

Šest osoba optuženo je za prijestupe i pojavit će se pred sudom nakon nereda ispred hotela u Rotherhamu u nedjelju, priopćila je policija Južnog Yorkshirea. To uključuje dva dječaka od 16 i 17 godina, piše Mirror.

Kaos u Engleskoj: Rulja upalu u hotel s azilantima, htjeli ga zapaliti, intervenirala policija
Kaos u Engleskoj: Rulja upalu u hotel s azilantima, htjeli ga zapaliti, intervenirala policija

Nekoliko zemalja, uključujući Australiju, Maleziju, Indoneziju i Nigeriju, izdalo je hitna upozorenja za putovanja za one koji putuju u Ujedinjeno Kraljevstvo, upozoravajući svoje građane da se drže podalje od prosvjeda.

Protestors throw fireworks as the riots continue into the night in Liverpool
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

VIDEO Totalni kaos na Korčuli, pogledajte kako vjetar čupa veliko stablo: 'Ovo je horor!'
NEVRIJEME NA OBALI

VIDEO Totalni kaos na Korčuli, pogledajte kako vjetar čupa veliko stablo: 'Ovo je horor!'

LUMBARDA, KORČULA - ''Grozno je. Horor film. Bilo je oblačno, i samo je kiša krenula. U dvije sekunde se okrenulo. More se uznemirilo i krenuo je jaki vjetar. Grozno. Sve je polupano. Još uvijek pada, ne znamo je li priprema za nešto gore. Kažu da je to ovako na Korčuli prvi put'', kazao nam je čitatelj koji je poslao snimku snažnog nevremena koje se sručilo na Korčulu u poslijepodnevnim satima. Na snimkama koje nam je poslao vidi se kako puše iznimno jak vjetar, pada snažna kiša, a u jednom trenutku vjetar čupa veliko stablo.

VIDEO U Istri palo kiše za cijeli rujan, u Makarskoj ceste pod vodom, na Krku potopljen brod
NEVRIJEME IZAZIVA KAOS

VIDEO U Istri palo kiše za cijeli rujan, u Makarskoj ceste pod vodom, na Krku potopljen brod

U Istri je mjestimice pala mjesečna količina kiše, a snažno nevrijeme potopilo je ceste i u Makarskoj. Na Krku je olujno nevrijeme potopilo brodicu. Brojne brodske linije su u prekidu
VIDEO Potop u Dubrovniku:  Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u
KAOS NA JUGU HRVATSKE

VIDEO Potop u Dubrovniku: Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u

Iz Državnog hidrometeorološkog saveza upaljeni su meteoalarmi za cijelu Hrvatsku, a dubrovačka regija je u narančastom