Obavijesti

News

Komentari 33

FOTO Uhvatili lopova s groblja u Zagrebu! Orobio 18 grobnica, krao stvari i nakit pokojnika

FOTO Uhvatili lopova s groblja u Zagrebu! Orobio 18 grobnica, krao stvari i nakit pokojnika
4

Sumnja se da je muškarac provalio u 18 grobnica, a kriminalističko istraživanje se nastavlja

VIDEO

Policija je uhvatila muškarca za kojeg se sumnja da je krao po groblju Miroševec. Uhvatili su ga na djelu dok je alatom pokušavao otvoriti pokrovne ploče i lijes četvero pokojniika. Pokušao je pobjeći, za sobom ostavivši čekić, jaknu i ostali alat. Policija ga je pronašla i daljnjom istragom utvrdila da je slično učinio s još 14 grobnica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Uhvatili lopova s groblja u Zagrebu! Orobio 18 grobnica, krao stvari i nakit pokojnika 00:46

Prioćenje donosimo u cijelosti:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 42-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Povreda mira pokojnika i kazneno djelo Teška krađa u pokušaju. Sumnja se da je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi 20. srpnja 2024. u jutarnjim satima došao do Gradskog groblja Miroševec, te uz pretpostavku da bi se u starijim grobnicama na pokojnicima mogao nalaziti vrijedan nakit, prikladnim alatom provalio u četiri grobnice. 

Nakon otvaranja pokrovnih ploča grobnica, sumnja se, prikladnim je alatom na četiri metalna lijesa u visini glave pokojnika, sačinio otvore dimenzija otprilike 10X10 cm, nakon čega je po izlasku iz grobnica i vratio pokrovne ploče. Nakon što su ga oko 11.30 sati u čučećem položaju pored jedne od grobnica uočili zaposlenici Groblja trčeći se udaljio s groblja dok je na mjestu događaja ostavio sredstva počinjenja kaznenog djela- metalni „pajser“, čekić i ostali alat, kao i jaknu u kojoj je bio odjeven neposredno prije dolaska na groblje, a u džepu koje su bili prsten i dva ručna sata uzeta sa pokojnika. 

Na mjestu događaja policijski službenici obavili su očevid kojom prilikom je utvrđeno i kroz razgovor s članovima obitelji potvrđeno da je na identičan način učinio u još četrnaest grobnica na području navedenog Groblja, a u namjeri prikrivanja počinjenja kaznenog djela, osumnjičeni je, nakon provaljivanja u grobnice, na njih ponovno vratio pokrovne ploče. Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33

VIDEO

FOTO Peteročlana obitelj u Srbiji poginula u sudaru auta i vojnog vozila, među njima troje djece...
STRAVA U SUSJEDSTVU

FOTO Peteročlana obitelj u Srbiji poginula u sudaru auta i vojnog vozila, među njima troje djece...

U nesreći je sudjelovao automobil i borbeno vozilo Vojske Srbije PASARS
Tko je novi šef partije? Bio je u HDZ-u, ima bujnu imovinu, a na svadbi je obukao i vjenčanicu...
SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ

Tko je novi šef partije? Bio je u HDZ-u, ima bujnu imovinu, a na svadbi je obukao i vjenčanicu...

Novi predsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić koji je u subotu na izborima pobijedio gradonačelnika Makarske Zorana Paunovića s oko 1000 glasova prednosti: 'Ponosno nosim ženino prezime'