VIDEO Olujne ćelije pogodile su Sloveniju, tuča razbijala stakla. Nevrijeme ide prema Hrvatskoj | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 57

VIDEO Olujne ćelije pogodile su Sloveniju, tuča razbijala stakla. Nevrijeme ide prema Hrvatskoj

VIDEO Olujne ćelije pogodile su Sloveniju, tuča razbijala stakla. Nevrijeme ide prema Hrvatskoj

Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra, upozoravaju iz Državnog hidrometerološkog zavoda

VIDEO

Olujne ćelije zahvatile su Sloveniju i u poslijepodnevnim satima premjestile su se na sjeverozapad zemlje, a trenutno se kreću prema sjeveroistoku, a ispred njih se stvaraju nove oluje. Najjače nevrijeme dogodilo se u Dolenjskoj. Snažna tuča je razbijala stakla na automobilima. Brojni vozači sklonište su potražili ispod nadvožnjaka, iako je zaustavljanje tu zabranjeno. Nevrijeme s pljuskovima će tijekom dana zahvatiti cijelu Sloveniju, a oluja se kreće prema Hrvatskoj. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Aleš Zupančič, Ivančna Gorica

Aleš Zupančič Ivančna Gorica

Posted by Neurje.si on Monday, July 1, 2024

Crveni meteoalarmi na snazi su u ponedjeljak za dvije regije, zagrebačku i osječku regiju zbog grmljavinskog nevremena koje se kreće prema Hrvatskoj. Upaljen je i narančasti meteoalarm za još dvije regije, riječku i dubrovačku. Veliko nevrijeme se očekuje već do 15 sati.

U osječkoj regiji očekuje se lokalno grmljavinsko nevrijeme s prolazno olujnim vjetrom i tučom od 19 sati. Minimalne temperature bit će iznad 20 stupnjeva. DHMZ upozorava na rasprostranjene i snažne oluje, uz opasnost od munja, tuče, bujica i olujnog vjetra.

- Poduzmite mjere samozaštite i djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Timelapse nevrijemena 00:19

U ponedjeljak se očekuje postupan porast naoblake, najkasnije na jugu. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bit će mjestimice kiša i grmljavina, lokalno i izraženi pljuskovi, u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj vjerojatno je i grmljavinsko nevrijeme.

U Dalmaciji se kiša očekuje tek u noći na utorak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni u okretanju na prolazno jak, ponegdje i olujan sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, krajem dana će na sjevernom dijelu zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 57

VIDEO