Obavijesti

News

Komentari 47

FOTO Novinara iz BiH brutalno pretukao bokserom: 'Došao mi je s leđa. Čekao ga je sivi auto'

FOTO Novinara iz BiH brutalno pretukao bokserom: 'Došao mi je s leđa. Čekao ga je sivi auto'
4

Pretukao ga je nepoznati muškarac s fantomkom.

VIDEO

Mirzu Derviševića, bh. novinara iz Brčkog i vlasnika portala Times.ba, sinoć je napao i pretukao muškarac s fantomkom. Napad se dogodio sinoć kada se Dervišević vraćao s obiteljskog druženja. 

Pretukao ga bokserom dok je pričao s majkom 

Nepoznati napadač je, kako je napisao Dervišević na svom Facebooku, imao fantomku i počeo ga udarati dok je razgovarao s majkom. 

Fotografije je ovaj bh. novinar objavio na svom Facebooku, te u objavi naveo kako je napadača sačekao automobil sive boje i BiH registarskih oznaka. 

"Večeras kada sam se vraćao kući sa majkom sa porodičnog okupljanja i zabave, pred stanom ispred auta u ulici Marina Držića, dogodio se napad na novinara, na mene, urednika portala Times.ba. Lik s fantomkom mi je prišao s leđa dok sam razgovarao s majkom i udario me željeznim bokserom u predjelu sljepoočnice i arkade", napisao je Dervišević na Facebooku. 

Dervišević trenutno živi u Dohi (Katar), a u Brčkom je boravio na godišnjem odmoru s obitelji. Široj javnostiu BiH  je poznat kao glazbeni producent i redatelj. 

Policija za 24sata: Ne možemo dati više informacija, glasnogovornik je na godišnjem  

Iz Policije Brčko distrikta BiH potvrđeno je za 24sata kako je "istraga u tijeku". 

"Radimo sve što je u našoj moći da bismo otkrili počinitelja", kazali su, te dodali kako "ne mogu dati više informacija jer im je glasnogovornik na godišnjem odmoru". 

Gradonačelnik Brčkog: Energična reakcija policije 

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nušić i njegov zamjenik Anto Domić, u zajedničkom su priopćenju naveli da "pružaju  bezrezervnu podršku Policiji Brčko distrikta BiH u nastojanju da što prije otkrije počinitelja i motiv ovog brutalnog napada.

"Energična reakcija nadležnih institucija na otkrivanju i kažnjavanju odgovornih, treba da pokaže da je Brčko sredina u kojoj postoji nulta tolerancije prema svim aktima nasilja, bez obzira na motiv, a naročito ako je ono povezano s medijskim izvještavanjem“, stoji u priopćenju. 

Iz Udruge BH Novinari, uz osudu fizičkog nasilja prema novinaru Derviševićevu, podsjećaju kako je ovaj napad jedan od brojnih brutalnih i  fizičkih napada koji su se desili posljednjih mjeseci

"Zato je od izuzetne važnosti brza i efikasna istraga policije, sankcioniranje osoba i/ili grupa  koje stoje iza ovog čina, te pravovremeno inforrmiranje javnosti. Novinari moraju imati sigurno okruženje za svoj rad, ali ne smiju biti meta napada radi novinarske profesije i kada nisu na svakodnevnom novinarskom zadatku", navode u priopćenju BH Novinari. 

Vladimir Kovačević, novinar BN TV-a iz Bijeljine, brutalno je pretučen 2018. godine, kao sarajevski novinar i publicist Nedžad Latić. 

Prošle godine 31 slučaja napada na novinare 

Tijekom 2022. godine registrirano je ukupno 31 slučaj napada, prijetnji, pritisaka na novinare u medije u BiH, kao i dva fizička napada. 

U 22 slučaja upućene su prijetnje smrću novinarima, verbalni i drugi oblici prijetnji i politički pritisci na novinare/ke i medije. 

Linija za pomoć novinarima, koja djeluje u okviru Udruženja BH novinari, u 2022. je zabilježila 79 slučajeva kršenja novinarskih prava i medijskih sloboda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 47

VIDEO

Ovo je novi kralj žira: Država ga je optužila za utaju, a Hrvatske šume mu dale milijunski posao!
24SATA OTKRIVAJU

Ovo je novi kralj žira: Država ga je optužila za utaju, a Hrvatske šume mu dale milijunski posao!

Plus+ Tvrtka Zijada Pezerovića je jedina s kojom su Hrvatske šume sklopile ugovor za otkup žira. U manje od tri tjedna trajanja ugovora dobit će 2,6 milijuna eura: Nije mi se pogodovalo, a optužnica je laž i past će na sudu
Kaos na autocesti kraj Novske: Kamion leži preko dvije trake, policija i hitna su izašli na teren
NESREĆA NA A3

Kaos na autocesti kraj Novske: Kamion leži preko dvije trake, policija i hitna su izašli na teren

Iz HAK-a su javili kako je privremeno je prekinut promet zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Lipovljani i Kutina u smjeru Bregane