FOTO Mladići ukrali 500 kila krumpira s njive. Međimurski policajci i dronom love lopove | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 22

FOTO Mladići ukrali 500 kila krumpira s njive. Međimurski policajci i dronom love lopove

FOTO  Mladići ukrali 500 kila krumpira s njive. Međimurski policajci i dronom love lopove
7

Počinitelji su iz polja ukrali oko 500 kilograma krumpira raznih sorti, a policajci su ulovili jednog lopova, dok se za dvojicom još traga

VIDEO

Međimurski policajci u utorak popodne obilazili su poljoprivredne površine između Murskog Središća i Selnice s ciljem suzbijanja krađa poljoprivrednih proizvoda. Nešto iza 20 satiu polju zvanom 'Zdenčec', na poljoprivrednoj parceli 49-godišnjaka našli su mladića (23) kako na biciklu u PVC kantama prevozi krumpir. S njim su bila još dvojica mladića koji su pobjegli.

Policajci su uhitili mladića zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe te su ga priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Ujedno, intenzivno tragaju za dvojicom odbjeglih mladića.


 
Prema podacima iz kaznene prijave oštećenog 49-godišnjeg vlasnika, počinitelji su spomenutog dana u poslijepodnevnim satima ukrali oko 500 kilograma krumpira raznih sorti, dok je materijalna šteta procijenjena na nekoliko stotina eura.

Policijski službenici svih rodova policije Policijske uprave međimurske, i ove godine sustavno i koordinirano obilaze poljoprivredne površine na području Međimurske županije, a sve s ciljem suzbijanja svih pojavnih oblika kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika. Pritom se koristi sva raspoloživa tehnika, kao što su dronovi, termovizije, mobilni video nadzor i druga oprema.

Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenim kaznih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela, ne prijavljuju policiji. Stoga, apeliramo na sve naše žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Sretnik iz Hrvatske osvojio je 130 tisuća € na Eurojackpotu: Provjerite gdje ide dobitak
PROVJERITE LISTIĆE

Sretnik iz Hrvatske osvojio je 130 tisuća € na Eurojackpotu: Provjerite gdje ide dobitak

Na listiću su odigrane tri kombinacije igre Eurojackpot bez dodatne igre Joker. Ukupan iznos uplate je 6,00 €